12 kapsels voor elke dag

Haar door Marleen_S
Een bad hair day is een zwaar understatement vergeleken bij het vogelnest dat zich jouw haar noemt. Dus laat je het maar uit pure frustratie elke dag loshangen. Kun je wel wat hairspiration gebruiken? Deze kapsels kunnen elke dag!

 
Thuis zit het natuurlijk altijd rete-fabulous, maar elke keer wanneer je naar kantoor moet, zit je met je handen in het haar. Daarom tien handige hairdo’s die je amper vijf minuutjes van je ochtendritueel kosten, maar waarmee je wél elke dag haarfijn voor de dag komt!

Pump it up paardenstaart
Een paardenstaart is eigenlijk hét antwoord wanneer je even niet weet wat je ermee aan moet. Last van slappe staarten? Met twee simpele schuifspeldjes die je onder je elastiekje steekt, duw je je staart subtiel omhoog. Maakt net even dat verschil toch?
 
Vlechtk(r)ans
Makkelijker kunnen we het niet voor je bedenken en o wat staat het mooi! Dit kapsel werkt het best als je niet te veel laagjes hebt. Je kunt er verder alle kanten mee op. Maak een middenscheiding, vlecht je haar aan beide kanten in en knoop ze in je nek vast. Je kunt ook kiezen om één kant in te vlechten of van je ene oor naar je andere oor te vlechten: alles kan!
 
Ingewikkelde staart
Lijkt moeilijk, is het verre van. Verdeel je haar in tweeën en maak een knoop ter hoogte van je nek. Maak er daarna nog een knoop in en zet de onderstreng aan je haar vast met  een stuk of vijf schuifspeldjes. Flink wat haarlak en het ziet er keurig uit. Tip: voor extra stevigheid kun je - als je wat meer tijd hebt - je haar touperen. Wordt het lekker stug van.

Wel verdraaid!


Verdeel wat mousse in je haar of droogshampoo, zodat je er mee aan de slag kunt. Maak een lage, rommelige paardenstaart, maar houd een stuk haar aan de voorkant en rechterzijkant over. Toupeer dit met een kam en draai plukje voor plukje het haar over je staart en zet ze telkens vast met een speldje.

Wat een rommeltje


Ideale variant op de paardenstaart: de vlecht. Maar niet zomaar één natuurlijk. Kneed wat mousse in je haar of als je de tijd hebt, krul hier en daar een paar strengen haar. Kam je haar naar achter en begin met vlechten vanaf je nek. Klaar? Trek je vlecht een beetje los voor een messy effect.

Zeg het met accessoires


Oké, als volwassene ga je niet meer met glitterspeldjes en enorme haarelastieken lopen - al zijn die tegenwoordig heel erg hip - maar met een sjaaltje of bloemenhaarband vrolijk je de boel wel gelijk op. Maak een enorme knot bovenop je hoofd en wikkel een sjaal of haarband om je hoofd. 

Go shorty
Ook als je kort haar hebt, zit je coupe niet altijd even lekker. Wat je doet? Pak een plek aan de voorkant van je kapsel. Vlecht deze in en zet 'm vast met een elastiekje en speldjes. Trek er wat plukjes uit en spray alles goed in met haarlak.

Twee in één


Als je slap haar hebt, you're going to love this one. Verdeel je haar in twee delen, een onderste en een bovenste helft. De bovenkant zet je even tijdelijk vast. Van de onderste helft maak je een rommelige knot. Daarna volgt de bovenkant, ook hiervan maak je een knot. Bevestig de twee knotten aan elkaar met speldjes en laat er vooral wat plukjes uitvallen. 

Oog voor detail


Een subtiele twist geef je al aan je saaie paardenstaart door een elastiekje in een knalkleur te gebruiken, zoals oranje. Ook leuk om zelf te maken is een stukje ijzerdraad dat je omwikkelt met een stukje stof. Dit bind je om je elastiek et voilà!

Is het een vlecht? Is het een knot?
Voor de twijfelaars onder ons: een knot en vlecht in één! Maak een lage knot, maar houd twee stukken haar bij je oren over. Vlecht deze en maak ze aan elkaar en de knot vast met schuifspeldjes. 

Vette vis(graat)
Ben je een expert op het gebied van vlechten? Dan is de visgraatvlecht jou niet wereldvreemd waarschijnlijk. Combineer 'm zoals in het voorbeeld eens met een hangknot. Erg mooi en heel simpel.

De eerste helft

Bob, lang of heel veel laagjes: een halve knot is voor iedere hairdo geschikt. De kleine knotjes zijn niet alleen helemaal hipperdepip, het is ook heel bad-hair-day-proof.

Beeld van Instagram: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12