Wraaklust

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De jonge, ambitieuze journaliste Sascha de Ruiter werkt bij het magazine B&G. Tijdens een redactievergadering gooit ze het idee in de groep om een serie artikelen te schrijven over vroegere klasgenoten en wat er van hen geworden is. Het idee past volgens de hoofdredactie precies in het magazine, dat net een restyling ondergaat.

Via de populaire website Schoolbank.nl komt Sascha in contact met klasgenoten van de middelbare school. De meeste van hen heeft ze in jaren niet gezien. Over het algemeen zijn de reacties op haar toenaderingspogingen positief, maar er zijn ook mensen die niets van het idee moeten weten. Al gauw merkt de journaliste ook dat het beeld dat ze al jaren van haar jeugd heeft wellicht vertekend is geweest. Haar voormalige klasgenoten lijken zich toch anders voor te doen, er zijn vetes die nooit zullen verdwijnen en natuurlijk vroegere liefdes.

Wraaklust wordt omschreven als een literaire thriller, maar in eerste instantie vind ik het boek niet bijster spannend. Natuurlijk weet je als lezer door het eerste hoofdstuk dat er iets staat te gebeuren met Sascha. Gelukkig heeft schrijfster Liv, die eigenlijk consultant, trainer en marketingcommunicatiemanager is, een vlotte schrijfstijl, waardoor je met een rap tempo van het ene naar het andere hoofdstuk gaat. Zo komt de spanning snel nabij. Toch vind ik de titel literair iets te ver gaan. Wat mij betreft is een een spannende chicklit.

Ik heb echt genoten van Wraaklust en heb het in één ruk uitgelezen. Wat ik erg leuk aan het boek vind, is dat je de verhalen waaraan journaliste Sascha werkt ook echt te lezen krijgt. Zo ben je echt getuige van het schrijfproces. Liv heeft het ook voor elkaar gekregen om me helemaal op het verkeerde been te zetten. Ik dacht dat ik wel wist wie achter al deze ellende zat, maar ik had het goed mis. Heerlijk vind ik dat. Zo hoort het bij een goede thriller. Pas op de laatste bladzijde moet je er achter komen wie de dader nu eigenlijk is.

In dit boek staat er op de laatste bladzijde juist iets anders. Ik lees in het dankwoord van Liv het volgende. '... En ten slotte aan U. U? Ja: u, jullie, jij. Voor het kopen van dit boek, het lezen en - als je het goed vond - aanbevelen aan anderen. Veel dank, liefs en leesplezier.' Nee Liv, je hoeft mij niet te bedanken. Jij bedankt voor het schrijven van dit fijne boek.

Meer lezen over de avonturen van deze schrijfster? Ga dan naar www.livlog.nl en volg op haar blog de avonturen van Liv.

Liv
Wraaklust
205 bladzijden
Uitgeverij: AW Bruna
ISBN: 978-90-229-9314-9
Adviesprijs: 18, 95 euro

Bestel Online!

Wraaklust
Liv