Vinzzent: 'Muziek is mijn lust en leven'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Vinnzzent woont momenteel in het Noord-Brabantse Oosterhout, maar hij is geboren in Winterswijk. Als zoon van een Nederlandse moeder en een Indonesische vader bleek zijn passie voor muziek al vroeg. "Ik ben met muziek opgegroeid. In de hoek van de kamer stond standaard een gitaar, waar ook vaak op gespeeld werd."

Waar Vinzzent in het verleden achter de schermen in de studio te vinden was als technicus en producer, steelt hij nu de show op het podium. Daarnaast schrijft hij ook zijn eigen nummers. De overstap bevalt hem goed. "Als je één keer op een podium hebt gestaan, wil je niet meer anders. De interactie met het publiek vind ik waanzinnig. Het is echt fijn om de emoties van de mensen te zien. Als je in de studio zit, mis je dat."

Zijn debuutalbum 'Een leven lang verliefd' kreeg hij eind mei uit handen van Rob de Nijs. Het is volgens Vinzzent een album geworden met vrolijke liedjes en mooie ballads vol zomerse klanken. Het merendeel van de nummers schreef hij zelf. Vinzzent is trots op zijn album. "Samen met de platenmaatschappij heb ik ervoor gekozen om een Nederlandstalig album uit te brengen. Ik sta helemaal achter die keuze. Al maakt het volgens mij niet uit in welke taal je zingt, muziek is voor mij een gevoel. Toch is het voor sommige mensen een drempel als je bijvoorbeeld in het Engels zingt."

Afbeelding verwijderd door redactie

Op zijn debuutalbum staat het schitterende duet met de bekende Belgische zangeres Dana Winner. Vinzzent kwam met haar in contact via haar gitarist Marcel Fisser. "We waren bezig in de studio toen het nummer 'Zoals je tovert met de tijd' voorbij kwam. We zeiden dat het een prachtig duet zou kunnen zijn. Marcel heeft ons vervolgens bij elkaar gebracht en het klikte meteen. Het is echt een mooi nummer geworden."

Het gaat erg goed met de carrière van Vinzzent voor de schermen. Zo hebben ze al exemplaren van zijn album bij moeten persen. "Natuurlijk kan het altijd beter, maar voor een relatief onbekende artiest klaag ik niet. Het is toch moeilijk, maar we zien echt een stijgende lijn. Het is echt geweldig dat mensen speciaal voor jou naar een optreden komen én dan ook nog eens meezingen." En Vinzzent heeft hele trouwe fans. Ze volgen hem overal. Zo gingen ze naar de opnames van het TROS Muziekfeest op het Plein in Deventer met een volle dubbeldekker. "Dat is echt waanzinnig. Het is een idee van Arnoud Kastelijns van hotel café 't Zonneke in Oosterhout. Dat is echt een verzamelplaats geworden voor de fans."

Muziekprogramma's, zoals die van de TROS, zijn volgens Vinzzent erg belangrijk. "Daar krijg je echt de kans om je te laten zien. Er zijn zoveel mensen die van het Nederlandse lied houden. Het leeft echt op dit moment. In Duitsland zie je dat al veel langer. Daar is zo'n beetje tachtig procent van de muziek gewoon in het Duits gezongen."

Vinzzent leeft momenteel zijn droom. "Muziek is echt mijn lust en leven. Zingen is mijn passie. Dit wil ik heel graag blijven doen. Natuurlijk heeft het ook een keerzijde. Het 's avonds laat optreden en 's nachts thuiskomen, is wel eens zwaar, maar je hoort me niet klagen. Ik doe dit ontzettend graag. Het publiek houdt me scherp. Je moet blijven presteren, want ik doe dit ook voor hen."

Afbeelding verwijderd door redactie


Wil je meer weten over Vinzzent? Ga dan naar www.vinzzent.nl