Genadeslag

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Joe Donovan, een onderzoeksjournalist, is onze hoofdpersoon. Een aantal jaar geleden raakte hij zijn zesjarige zoontje kwijt en deze is nog altijd vermist. Voor Joe heeft het leven vanaf dat moment weinig zin meer. Zijn leefomstandigheden interesseren hem geen fluit en hij leeft van dag tot dag. Totdat zijn vorige baas, hoofdredacteur van de Herald, hem vraagt om hulp. Er wordt een andere journalist vermist en hij wordt gevraagd te helpen in de zoektocht. Joe stemt toe, eigenlijk vooral omdat hem beloofd wordt de zaak van zijn zoontje opnieuw te bekijken. Jamal is vanaf dat moment Joe's partner in crime; een straatschoffie die als enige wat zou kunnen weten over de vermissing van zijn collega-journalist. Jamal heeft informatie gepikt uit een hotel die zou kunnen leiden tot de ontvoerde verslaggever.

Afbeelding verwijderd door redactie

Onderwereldachtige horrorsituatie

Als je geen sterke maag hebt of je kunt niet tegen bizarre, gewelddadige beschrijvingen... leg dit boek dan weg. Kindermisbruik en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, zijn allemaal onderwerpen waar Donovan mee te maken krijgt. Hij ontdekt steeds meer sinistere geheimen en wordt gek van de nachtmerries die hem teisteren. Uiteindelijk vraagt hij een aantal outsiders om hulp die hem kunnen bijstaan in deze onderwereldachtige horrorsituatie.


Je moet een echte thrillerfan zijn om dit boek goed te kunnen doorstaan. Ik ben een bangerik; durfde niet te lezen als ik 's nachts in bed lag. De manier waarop Waites schrijft is beangstigend realistisch. Hij beschrijft gevoel en gedachten kort, met precies de juiste woorden om een emotie of spannend moment kracht bij te zetten. Het verhaal op zichzelf is niet origineel, maar vanwege de schrijfstijl, de opbouw van het verhaal en de strakke timing van Waites een echte aanrader!

Martyn Waites
Genadeslag
384 bladzijden
Uitgeverij: House of Books
ISBN13: 9789044319231
Adviesprijs: 16,90 euro

Bestel Online!

Genadeslag
Waites, M.