Evan de Almachtige

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Het verhaal

Evan Almighty heeft, gelukkig, een totaal ander verhaal dan Bruce Almighty. Evan Baxter (Steve Carell, onder meer bekend van The 40 year old virgin) is een keurige nieuwslezer, totdat hij de politiek in gaat. Hij is gekozen om zitting te nemen in het Amerikaanse Congres en daarom verhuist hij met zijn vrouw en drie zonen naar het noorden van Virginia.

Daar aangekomen wordt zijn leven volledig op zijn kop gezet, als God (gespeeld door Morgan Freeman) opeens aan hem verschijnt met een wel heel geheimzinnige opdracht. Evan moet een ark bouwen. Bovendien moet hij, net als Noach uit het bijbelverhaal, zoveel mogelijk dieren op deze houten boot huisvesten. Mocht er iemand vragen waarom hij dit doet, dan moet hij maar zeggen dat er een overstroming dreigt.

Evan's vrouw (gespeeld door Lauren Graham, onder meer bekend van The Gilmore girls) en kinderen kijken, samen met de Amerikaanse bevolking, met verbazing toe. Is dit een mid-life crisis of dreigt er echt een ramp te gebeuren?

Afbeelding verwijderd door redactie

Traag begin

Het begin van de film is behoorlijk traag en kan mij niet heel erg boeien. Steve Carell is niet zo grappig en dat maakt dat sommige grappig bedoelde scènes niet echt als zodanig overkomen. De bijrollen maken de film met name interessant. Zo is Lauren Graham geweldig in haar rol als verwarde en bezorgde echtgenote en is Morgan Freeman weer ijzersterk in zijn rol als God.

Maar alle lof gaat uit naar de assistenten van Evan Baxter: Rita (gespeeld door Wanda Sykes, onder meer bekend van My Super ex-girlfriend) en Eugene (gespeeld door Jonah Hill, onder meer bekend van Click). Zij redden de film door met hun briljante komische timing grappen te maken.

Afbeelding verwijderd door redactie

Liever op dvd

De film is tot een half uur voor het einde een echte dvd film. Maar dan begint het verhaal een dramatische wending te nemen en zit je echt op het puntje van je stoel. Met name de special effects zijn adembenemend en kun je het beste in de bioscoop zien!

Een vermakelijke film met goed gecaste bijrollen. Steve Carell delft echter het onderspit in verhouding tot zijn tegenspelers.

Afbeelding verwijderd door redactie
Evan Almighty
Met o.a.: Steve Carell, Lauren Graham, Morgan Freeman en John Goodman
Regisseur: Tom Shadyac
Speelduur: 90 minuten
Adviesleeftijd: zes jaar
Vanaf 9 augustus in heel Nederland in de bioscoop te zien