Op de set bij de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Alibi'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Alibi

is een romantische komedie over de straatslimme en bijdehante Youssef (Achmed Akkabi). Youssef ontmoet op zekere dag Rick (Frederik Blom) die een bloeiend bedrijf leidt dat handelt in alibi's. Wie een smoes nodig heeft kan namelijk bij zijn kantoor een waterdicht alibi bestellen. Ook Sander (Egbert Jan Weeber) is werkzaam op het alibikantoor. Youssef, voor wie liegen een tweede natuur is, past prima in dit bedrijf, maar komt in de problemen als hij verliefd wordt op Andrea (Georgina Verbaan). Want Andrea, zelf vaak bedrogen, wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft of liegt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Alibi

, de nieuwe film van Johan Nijenhuis, wordt op verschillende locaties in Nederland opgenomen. Eén daarvan is Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk. Dat is ook de plaats waar we een kijkje achter de schermen mogen nemen. Een groot deel van de acteurs is aanwezig: Egbert Jan Weeber, Achmed Akkabi en Frederik Blom. Georgina Verbaan is er jammer genoeg niet.

Afbeelding verwijderd door redactie

Bij onze aankomst tegen een uur of elf zijn de opnamen al in volle gang. Overal in de hal staan camera?s opgesteld en lopen acteurs en cameramensen druk heen en weer. Uiterste stilte is geboden, vooral op die momenten wanneer het gaat om de échte opnamen en niet om de repetities. De scènes worden heel vaak gerepeteerd en nog even zo vaak opgenomen, net zolang tot ze er naar volle tevredenheid van de regisseur en iedereen om hem heen op staan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Opnames als deze beginnen vroeg en kunnen soms tot in de nacht duren, laten we ons vertellen. Opvallend is ook het geduld dat alle mensen hier tentoonspreiden, een echte voorwaarde voor het acteursvak, lijkt mij. Behalve de acteurs is er een groot aantal figuranten op de set, die eigenlijk bijna net zo belangrijk lijken voor de film als de acteurs dat zijn. Ook zij moeten dat onuitputtelijke geduld opbrengen en dat doen ze ook. Wij van Vrouw.nl hebben het na een uur of vier wel gezien, maar zijn wel een leuke ervaring (en een stel mooie foto's!) rijker!