Een leven lang verliefd?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Nadat ik de eerste tonen van Duizend Nachten hoor, pak ik het cd-boekje erbij. Zouden de teksten erin staan, zodat ik lekker kan meeblèren? Tot grote spijt van mijn naaste omgeving staan die er in, maar er is meer dan alleen de songteksten. Vinzzent heeft namelijk een leuk voorwoord geschreven, waarin hij het volgende over zijn album schrijft:

De titel is een beetje dubbelzinnig. Verliefd zijn is één van de leukste dingen in het leven, je kan aan niets anders denken, je bent er de hele dag mee bezig en het is ook nog eens ontzettend spannend. En met muziek is het eigenlijk niet anders, ik ben er dag en nacht mee bezig en leef bijna mijn hele leven lang al van en voor de muziek. Van playback naar soundmix en van het soundmixen naar live-optredens. Daarna de nieuwsgierigheid om zelf liedjes te componeren. Dat begon op de zolderkamer en uiteindelijk naar een schitterende opnamestudio. Zo bleef ik mijzelf steeds verder ontplooien, maar wel achter de schermen. Na al deze ontwikkelingen ben ik er echt klaar voor om mijn grote passie over te brengen aan het publiek!

Die passie hoor je zeker als je naar de nummers op Een leven lang verliefd luistert. De vrolijke, zomerse liedjes zorgen ervoor dat je zin krijgt om lekker te dansen. Het mooiste nummer blijft voor mij het duet met Dana Winner dat ik al kende voordat ik deze cd in handen kreeg. In het interview dat we een tijdje geleden met Vinzzent hadden hier op Vrouw.nl vertelt hij al dat het meteen klikte. De Brabantse zanger omschrijft de single als prachtig en daar heeft hij gelijk in. Zoals jij tovert met de tijd is een schitterend nummer. Wat wil je ook als je met één van de beste zangeresse van België zingt.

Ik geniet van nummers als Bacia Mi Amore en Flamenco Love, maar dan kijk ik opeens raar op. Die melodie ken ik toch wel. Jawel, nummertje negen klinkt wel erg bekend. Ik kan me herinneren dat Jim dit nummertje eens in het Engels heeft gezongen, maar wie het nummer als eerste ten gehore bracht, durf ik niet te zeggen. De muziek is in ieder geval van N. Gimbel en P. Beltran Ruiz. Vinzzent maakt vaker gebruik van de muziek van buitenlandse toppers, daardoor klinkt zijn album ook lekker internationaal in de oren.

Wat mij betreft is Een leven lang verliefd een leuk debuutalbum. Draai het niet te vaak na elkaar, want dan gaat het spijtig genoeg allemaal een beetje hetzelfde klinken. Juist op de momenten dat je wel een lekker vrolijk, zomers plaatje kan gebruiken, moet je deze cd er zeker bij pakken. Geniet dan van de muziek, zoals Vinzzent dat ook doet. Wil je meer over zijn passie voor muziek lezen, ga dan naar het interview dat wij met hem hadden.

Vinzzent
Een leven lang verliefd
Speelduur: 46 minuten en 37 seconden
Label: Numer 8 Music/Time
Adviesprijs: 17,99 euro