De vrouwen van Elvis

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Waarschijnlijk de meest belangrijke vrouw in het leven van Elvis was zijn moeder. Gladys Love Smith werd geboren op 25 april 1912 in Mississippi. Zij verloor al vroeg haar ouders zodat ze als 19-jarige moest gaan werken als serveerster. In 1933 trouwde ze met Vernon Presley in Tupelo, Mississippi. Samen kregen zij een tweeling op 8 januari 1935 waarvan Jesse Garon het niet overleefde. De dood van zijn tweelingbroer zorgde ervoor dat de band tussen Elvis en zijn moeder zeer hecht was. Volgens verschillende bronnen begon moeder Presley op latere leeftijd buitensporig veel te drinken. Reden zou zijn dat zij haar zoon weliswaar veel succes gunde, maar niet zoveel dat zij zo vaak van elkaar gescheiden zouden zijn. In augustus 1958 stierf Gladys aan hepatitis. Elvis was ontroostbaar en is de schok van haar overlijden nooit echt te boven gekomen.


De vriendin van Elvis op dat moment was Anita Wood, met wie hij bijna getrouwd zou zijn. Naast dj was ze ook zangeres en trad wel eens op in een televisieshow. Hun eerste date vond plaats nadat Elvis haar had uitgevraagd via een gemeenschappelijke kennis. Na twee maanden daten gaf Elvis toe dat hij verliefd aan het worden was op Anita, die hij de koosnaam Little gaf. Zij was de vrouw die afscheid van hem nam toen hij voor zijn militaire dienst naar Duitsland moest. Ook na zijn terugkeer bleven ze daten, maar ze trouwden nooit. In een interview laat Anita Wood weten dat manager Kolonel Parker tegen een huwelijk was, omdat Elvis die publiciteit niet kon gebruiken op dat punt in zijn carrière. Ondanks de ontdekking van een brief van Priscilla bleven ze met elkaar omgaan. Toen Anita Elvis echter hoorde zeggen dat hij niet kon kiezen tussen Anita en Priscilla heeft zij de keuze voor hem gemaakt en eindigde hun relatie.

Priscilla Beaulieu werd wel de wettige echtgenote van Elvis. Zij kwam in 1945 ter wereld als Priscilla Ann Wagner en vlak na haar geboorte overleed haar biologische vader James Wagner tijdens een vliegtuigongeluk. Moeder Wagner hertrouwde met Paul Beaulieu en daarom wordt vaak gezegd dat haar meisjesnaam Beaulieu is. Op haar veertiende woonde Priscilla met haar ouders in het Duitse Wiesbaden waar ze Elvis ontmoette. Toen ze zeventien jaar oud was, mocht ze -onder grote druk van Elvis- naar de Verenigde Staten om bij de vader en stiefmoeder van Elvis te gaan wonen. Naar eigen zeggen bleef ze steeds vaker bij Elvis slapen, maar hun relatie werd pas geconsumeerd nadat ze getrouwd waren in 1967. Boze tongen beweren echter dat ze helemaal geen maagd meer was toen ze trouwde, en dat ze op de tweede date al bij elkaar in bed lagen. Priscilla begon een rechtzaak tegen de persoon die dit beweerde en won. In 1972 gingen Elvis en Priscilla uit elkaar en de scheiding volgde in 1973 waarbij de voogdij over dochter Lisa Marie gedeeld werd. Na de scheiding kreeg Priscilla een relatie met karateleraar Mike Stone en het gerucht gaat dat Elvis hem wilde laten ombrengen. Op het laatste moment bedacht hij zich.


Precies negen maanden na de bruiloft van Elvis en Priscilla, op 1 februari 1968, werd de kleine Lisa Marie geboren. Door haar vader werd ze vaker Yisa of Buttonhead genoemd. Ze gaat in haar jeugd naar verschillende kostscholen en van tenminste één werd ze verwijderd in verband met drugsgebruik. Op haar twintigste trouwt ze met Danny Keough met wie ze twee kinderen krijgt; Danielle Riley en Benjamin Storm. Lisa Marie en Danny scheidden na zes jaar huwelijk. Er volgen nog twee huwelijken met wel zeer bekende mannen, te weten Michael Jackson (in een interview met Oprah gaf ze toe inderdaad seks met Wacko Jacko te hebben gehad) en acteur Nicholas Cage (die erom bekend staat een groot fan van Elvis te zijn). Sinds 2006 is ze getrouwd met haar gitarist Michael Lokwood en houdt ze zich voornamelijk bezig met muziek en haar liefdadigheid.

Hoewel dochter Lisa Marie al grote gelijkenis vertoont met haar vader, zie je ook bij kleindochter Danielle Riley dat zij over 'Presley-genen' beschikt. Deze dame werd geboren in 1989 en wordt steeds bekender als fotomodel. Zij maakte haar debuut op de catwalk in 2004 voor ontwerpersduo Dolce & Gabbana. Daarnaast maakt ze reclame voor parfum van Dior en loopt shows voor lingeriemerk Victoria's Secret.


Na de scheiding kreeg Elvis een relatie met voormalig beauty queen Linda Thompson. Na slechts drie maanden verkering trok ze al bij hem in op Graceland. Acht maanden na hun break-up in 1976 overleed The King. Linda werd actrice en songwriter. Daarnaast is ze nog steeds goed bevriend met Lisa Marie Presley, die op advies van de echtgenoot van Linda, producer David Foster, een zangcarrière begon.

Dit waren slechts een paar vrouwen in het leven van The King. Voor meer informatie kun je kijken op de website A girls guide to Elvis.