Uitkijken naar de herfst

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De najaarsprogrammering van Net5 brengt naast vertrouwde series als Lost, What About Brian en Desperate Housewives ook een aantal nieuwe Amerikaanse én Nederlandse programma's. Bijvoorbeeld Ugly Betty en De Co-assistent met Hanna Verboom, gebaseerd op de gelijknamige roman van Anne Hermans. Overigens schreef niemand minder dan Ronald Giphart het scenario voor deze serie.

De serie Ugly Betty lijkt de televisievariant van The Devil Wears Prada. In Nederland hebben we ook al een beetje aan de serie mogen ruiken, aangezien Tien/Talpa afgelopen jaar de op Ugly Betty gebaseerde serie Lotte uitzond. Hierin speelt Nyncke Beekhuyzen een jong en onaantrekkelijk meisje die het wil gaan maken bij modebedrijf Emoda. In Ugly Betty draait het om de modewereld van New York. Een harde en meedogenloze wereld, waar uiterlijk allesbepalend is. Betty moet het echter vooral van haar innerlijk hebben. Ze zet zich voor 100% in voor haar werk, maar vergeet hierbij soms hoe belangrijk vrienden en familie zijn. Grappig en vertederend tegelijk.


In de Nederlandse dramaserie De Co-assistent is te zien hoe het Elin (Hanna Verboom) vergaat tijdens het doorlopen van haar co-schappen. Ze staat te popelen om te beginnen, maar komt er al gauw achter dat lang niet iedereen even enthousiast en vriendelijk is als zij verwachtte. Is Elin wel geschikt voor het vak van haar dromen? Uiteindelijk leidt haar sociale leven nogal onder haar ambities. Ze probeert hier met vallen en opstaan een balans in te vinden.

Daarnaast verheugen we ons op de redactie van Vrouw.nl nu al op de spraakmakende serie Dirt, waarbij Courtney Cox (Monica uit Friends) de hoofdredactrice is van het roddelblad 'Dirt'. Ze gaat letterlijk over lijken om de meest smeuïge details over de sterren te weten te komen. In een van de afleveringen zal ook Jennifer Aniston een belangrijke rol spelen. Friends forever?

Afbeelding verwijderd door redactie

Ugly Betty

begint vanaf 17 augustus, de andere series starten vanaf sepetember. De die hards onder ons kunnen vanaf 14 augustus zelfs elke dag weer naar de herhalingen van Sex and the City kijken. Op het vervolg van Grey's Anatomy zullen we helaas nog even moeten wachten, want dat staat pas in januari 2008 weer op het programma. Gelukkig kunnen de nieuwe series dat gat voorlopig opvullen!