Wegdromen bij Montserrat

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Montserrat is een echte wereldburger, van origine komt ze van de Canarische eilanden om vervolgens via diverse landen uit te komen in Brazilië. Deze sopraan zingt al vanaf haar twaalfde, maar in 2003 begon haar carrière echt. Dat ontging ook producer en bossa nova-legende Roberto Menescal niet. Samen met hem nam ze haar nieuwste album Boleros Com Bossa op. Een album gevuld met zonige bossanova bewerkingen op bolero-klassiekers.

Al luisterend naar het album waan ik me in een tropisch oord waar ik geniet van het heerlijke weer. Dit is echt een geweldige cd om bij weg te dromen en alles om je heen te vergeten. Helaas schiet je na ruim veertig minuten weer wakker, want dan heb je alle twaalf toppers al gehoord. Dat is wel erg jammer. Wat mij betreft hadden er wel iets meer songs als het bijna vijf minuten durende Besame Mucho op dit album mogen staan. Montserrat heeft een heerlijke stem en de band klinkt goed op de achtergrond. Ooh, er is toch niets fijners dan genieten van bolero's met een bossa-beat?

Deze keer geen cd met een uitgebreid boekje erbij, maar een papiertje met daarop de namen van de muzikanten en de namen van andere betrokkenen. Ik ben wel aangenaam verrast als ik het papiertje opensla, de songteksten van de twaalf heerlijke songs staan hier. Niet dat mijn Spaans zo geweldig is, maar het is natuurlijk een leuke oefening.

Montserrat treedt eind augustus op tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Wil je niet alleen van haar indrukwekkende en soepele sopraanstem op dit album genieten, neem dan zeker een kijkje. Ze is echt een geweldige zangeres die met haar stem zelfs als het regent nog de zon doet schijnen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Montserrat
Boleros Com Bossa
Speelduur: 40 minuten en 9 seconden
Label: Brazilian Music Connection
Adviesprijs: 21,99 euro

Bestel goedkoper online!

Boleros Com Bossa
Montserrat