Bossa Nova & Maria Salomon

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als je nog nooit naar het Bossa Nova-ritme hebt geluisterd, dan merk je met deze cd hoe rijk Bossa Nova is aan klanken. De verschillende instrumenten en ritmes prikkelen je fantasie en je denkt al heel snel aan een mooi vakantieoord. Als je wel bekend bent Bossa Nova, dan merk je dat Maria Salomon respect heeft getoond voor het klassieke Bossa Nova-ritme. Ze heeft er een moderne tintje aan gegeven, maar het ritme en instrumenten in originele staat gehouden. Ze zingt de nummers van een aantal bekende Bossa Nova-zangers zoals Roberto Menescal, maar wel op haar eigen manier. Wat je hoort is dat ze van blues houdt en dit heel subtiel heeft proberen te verwerken in haar nummers, waardoor ze een eigen karakter creëert.

De verzameling bestaat uit dertien nummers. Je hoort vrolijke, romantische en sentimentele nummers. Persoonlijk had ik wat meer vrolijke klanken willen horen, want dat is toch het gevoel dat ik wil krijgen als ik naar Bossa Nova luister.


Ze heeft een hele lieve, frisse stem. Haar stem past heel goed bij de instrumenten en verveelt je geen moment. Als je er van houdt om mee te zingen, dan is er wel een klein minpuntje; er zit namelijk geen boekje met lyrics bijgevoegd.

Als je dus geïnteresseerd bent in Zuid-Amerikaanse muziek en je wilt eens andere klanken horen dan alleen de samba of de salsa, dan is dit een uitstekende cd die je kunt beluisteren bij een romantisch diner of op een mooie zondagmiddag.




Marcia Salomon
Bossa Nova from Brazil
Label: International Music Series

Bestel hier online!
Brazilian Bossa Nova
Marcia Salomon