Het Shakespeare geheim

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Vlak voordat de laatste repetities beginnen krijgt Kate bezoek van Roz, haar mentor, grote voorbeeld en bijna tweede moeder tijdens haar tijd op Harvard. Kate krijgt een in goudpapier verpakt doosje van haar. Kate wil het vrijwel meteen openmaken, waarop Roz zegt dat ze moet gaan waarheen het haar leidt, als ze het openmaakt. Ook vertelt Roz dat ze hulp nodig heeft, Kate's hulp. Omdat Kate middenin repetities zit spreken ze 's avonds af, maar die ontmoeting zal nooit meer plaatsvinden.

Die avond brandt het Globe Theatre af, voor de tweede keer in de geschiedenis. Op dinsdag 29 juni, dezelfde dag en datum als een paar honderd jaar eerder. Ook deze keer weet iedereen weg te komen, behalve een persoon. Deze keer is dat Roz. Ze is niet omgekomen door de brand, maar lijkt dezelfde dood te zijn gestorven als de vader van Hamlet. Diezelfde avond opent Kate het doosje van Roz, in het bijzijn van Sir Henry, een van de acteurs van Hamlet. In het doosje zit een broche, met de bloemen van Ophelia erop. Ook zit er een kaartje bij, met teksten van Shakespeare. Ze komen erachter dat het te maken heeft met de First Folio, de eerste gepubliceerde collectie toneelstukken van Shakespeare.

Kate besluit terug te gaan naar Harvard, naar het kantoor van Roz om meer informatie te vinden. Vanaf dat moment komt het verhaal in een stroomversnelling. Kate heeft zichzelf in laten sluiten in het gebouw, zodat ze rustig haar gang kan gaan 's nachts. Maar ze is niet de enige. Er is een onbekende in het gebouw die haar zoektocht wil stoppen. Kate slaat op de vlucht en als ze buiten is ziet ze dat Widener in brand staat, de plek waar een van de First Folio's ligt. Kate blijft doorgaan met haar zoektocht, ook al wordt ze op de hielen gezeten door een onbekend persoon. Overal waar ze komt ontdekt ze meer over Shakespeare en het langvermiste toneelstuk, maar dit gaat niet zonder bloedvergieten. De personen waarmee ze spreekt worden namelijk één voor één vermoord op Shakespeariaanse wijze.

Na de halve wereld over gereisd te hebben en de hints te volgen die Kate tijdens haar zoektocht tegenkomt vallen er steeds meer puzzelstukjes in elkaar. Maar het gevaar is nog niet helemaal geweken... Ook al weet je helemaal niks van Shakespeare, Het Shakespeare geheim neemt je mee en laat je niet meer los. Sommige delen van de zoektocht naar het vermiste toneelstuk lijken af en toe net iets te toevallig, maar toch blijf je doorlezen om erachter te komen waar de hoofdpersonen nu weer in verzeild raken. Een goed boek voor de regenachtige dagen van de herfst.

Afbeelding verwijderd door redactie

Jennifer Lee Carrell
Het Shakespeare geheim
401 bladzijden
Uitgeverij Signature
ISBN: 9789056722463

Bestel online!

Het Shakespeare-geheim
Carrell, J.L.