Filmkomiek Seth Rogen geniet van het leven

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De Canadese Seth Rogen is niet bepaald de man met de looks of degene waarvoor je je zou omdraaien als je hem op straat zou tegenkomen. Integendeel. Met zijn ietwat gezette postuur, zijn ouderwetse bril en zijn kleding, dat niet bepaald uit de eerste de beste hippe kledinglijn komt, is Seth eerder iemand die je gemakkelijk voorbij zou lopen. Toch heeft de man iets bijzonders dat moeilijk te omschrijven is. Is het de positiviteit die hij uitstraalt of misschien de joie de vivre? Het maakt hem in ieder geval tot een uiterst aangenaam persoon om te interviewen. Seth heeft plezier in alles wat hij doet, heel veel plezier. En wie zou dat niet wanneer je jezelf nooit een grote toekomst voorspelde en het succes je onverwachts toelacht?

Seth wordt sinds het succes van zijn laatste film Knocked Up opeens gezien als dé toekomst in comedy. Het is een humoristische film met inhoud over hoe een one night stand, ontstaan uit een avondje dronkenschap, kan uitmonden tot een serieuze relatie, waarin zwangerschap een belangrijk item is. Je ziet het leven van de hoofdrolspelers gaandeweg drastisch veranderen. Ben Stone (Seth Rogen) verandert van een lege losbol, die met een paar vrienden een soort pornosite runt, in een jongeman die zijn verantwoordelijkheden ontdekt. Hij wil niets liever dan een goede vader zijn voor de op komst zijnde baby. Een heftig onderwerp voor Seth Rogen, die er heel wat levenslessen uit haalde. "Eén ding weet ik in ieder geval zeker: ik ben nog láng niet klaar voor het vaderschap. Ik kan me moeilijk voorstellen hoe ingrijpend het zou zijn en hoe ik er zelf op zou reageren. Wat dat betreft heb ik nog een lange weg te gaan. Ik ben ook pas 25 en dan mag je nog zo praten toch? Ik weet zeker dat over tien jaar alles weer anders is."

Afbeelding verwijderd door redactie
Moviestill uit 'Knocked Up'

Er is één ding dat opvalt tijdens het groepsinterview in het Amstel hotel: de aanstekelijke, gulle lach van Seth, die bij praktisch ieder antwoord dat hij geeft, door de kamer schalt. Hij antwoordt geduldig en met veel plezier op iedere vraag die hem gesteld wordt. In Knocked Up speelt hij voor het eerst een echte hoofdrol, in plaats van een soort sidekick of een bijrolletje. Wat vond hij daarvan? "Ik hield me gewoon voor dat ik niet de hoofdrolspeler was. Omdat ik in een film scène voor scène bekijk, heb ik ook niet het idee dat ik het middelpunt van de film ben," zegt de acteur die eens begon als stand-up comedian. "Het was nooit mijn idee om verder te gaan als stand-up komiek. Ik zag het gewoon als een opstapje om later scenarioschrijver te worden." En dat laatste is zeker gelukt, want Rogen had een belangrijke vinger in de pap tijdens de film. Het gaat erg goed met zijn komedies, want behalve in Knocked Up is hij later dit jaar ook nog eens te zien in Superbad, waarvoor hij zelf het script schreef. De film heeft overal lovende recensies, net als Knocked Up waarin hij zich ook weer laat zien als een echte nerd.

Afbeelding verwijderd door redactie

Rogen was trouwens erg te spreken over zijn tegenspeelster Katherine Heigl, die de rol van tv-presentatrice Alison Scott op zich neemt. "Ik vond het echt geweldig om met haar samen te werken. Toen we met de casting bezig waren, had ik meteen al zoiets van: zij wordt het. Het klikte meteen tussen ons en ik vond haar ook prettig gezelschap. We hebben er dan ook niet echt lang over gedaan om de chemie, die nodig was voor de scènes, te creëren. Omdat we constant ruzie maken, was het ook niet echt de bedoeling dat we goed met elkaar konden opschieten. Het hele concept is zo, dat er niet bepaald een romantische chemie tussen de hoofdrolspelers is. We merkten tijdens de audities dat het schreeuwen naar elkaar er erg amusant uit zag en daar ging het eigenlijk om," zegt de man die toegeeft dat Amsterdam één van zijn favoriete plekken is. "Ik ben hier al eerder geweest met een vriend. Toen hebben we musea bezocht en... ook een aantal coffeeshops. Ditmaal heeft mijn bezoek een heel anders karakter: ik ben hier met mijn vriendin en dan gedraag je je heel anders." Over zijn toekomst maakt Seth Rogen zich helemaal geen zorgen. "Het gaat hartstikke goed met mijn carrière. Knocked Up is een groot succes en dat belooft veel voor de toekomst. Jullie zijn voorlopig nog niet van Seth Rogen af!"

Afbeelding verwijderd door redactie
Knocked Up
Speeltijd: 129 minuten
Adviesleeftijd: 12 jaar
Vanaf 27 september in de bioscoop