90 Mijl naar Cuba

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Haar laatste cd 90 Millas is een samenwerking van vele grote sterren. Muzikanten zoals Carlos Santa en Jose Feliciano hebben aan haar cd meegewerkt. Zelfs Andy Garcia heeft zijn bijdrage geleverd. Gloria heeft veertien heerlijke nummers uitgekozen om haar verlangen naar Cuba te uiten.

Natuurlijk is er veel salsa te horen, waardoor het bijna onmogelijk is om stil te zitten als je naar haar cd luistert. Maar ze wisselt de salsa af met andere nummers, zodat het niet teveel van hetzelfde wordt. Verder je kunt genieten van haar grote hit No Llores. De salsanummers gingen voor mij té snel om mee te kunnen zingen, maar bij een aantal andere nummers kwam het prachtige boekje met de teksten goed van pas. Bij de speciale uitgave, krijg je er ook nog een DVD bij, waar je haar clip van No Llores kunt bekijken. Je krijgt beelden te zien van achter de schermen en Gloria Estefan geeft achtergrondinformatie over Cuba en haar cd. Ook de muzikanten vertellen hoe ze het vonden om aan deze cd te werken.

Wat ik wel een klein minpuntje vond, is dat haar laatste nummer een reggaeton-nummer is (gemixt met haar nummer No Llores) en dat vond ik niet echt passen bij het geheel. Maar als je uit wilt gaan en je wilt een kleine warming-up, dan kun je met deze cd heerlijk in de stemming komen.



Gloria Estefan
90 Millas
Label: Sony BMG

Bestel Online!
90 Millas (speciale uitgave)
Gloria Estefan