Ruilparty's: van ruilen komt geen huilen

Vrije tijd door Michelle
Hou jij de laatste tijd ook een beetje maand over aan het einde van je geld? Maar wil je wel graag wat nieuwe items in je kast hebben om lekker te kunnen combineren? Organiseer een ruilparty met je vriendinnen!

Tja, het is crisis. Als we een euro kregen voor elke keer dat we die opmerking hoorden, hadden we allang geen crisis meer gehad. Toch zitten we er nog steeds middenin en komt het geregeld voor dat de maand iets langer duurt dan ons shopping budget aankan. Dé oplossing hiervoor wordt dan ook dikwijls gevonden in het geven van een kleding ruilparty met vriendinnen.

Accessoires
Maar als je je eigen vriendinnengroep eens goed onder de loep neemt, zul je zien dat de kledingmaten onderling behoorlijk verschillen en daarbij is het wisselen van kleding niet echt een optie. Gelukkig zouden wij vrouwen geen vrouwen zijn als we naast een berg ongedragen kleding niet een minstens zo grote berg aan ongedragen accessoires hebben rondslingeren in huis. Dus verzamel al je armbanden, kettingen, sjaals, tassen en oorbellen die je toch niet draagt en trommel je vriendinnen op voor een heuse accessoire ruilparty!


Factoren voor succes
Om dit feestje zo goed mogelijk te laten verlopen, is een tweetal speerpunten van belang: maak het gezellig en houd het eerlijk. Het moet wel een feestje blijven en je wilt natuurlijk dat iedere vriendin met een lach op haar gezicht weer naar huis gaat. Achteraf gezeur of onenigheden over oneerlijk geruilde spullen kunnen zo ook voorkomen worden.

Gezellig
Behandel de ruilparty als een echt feestje inclusief muziek, lekkere hapjes en drankjes. Misschien is het leuk om iedere vriendin een hapje te laten maken of iets te drinken mee te laten nemen. Maak uitnodigingen die je aanpast aan het thema van de avond en zorg ervoor dat je kamer in een goede opstelling staat. Creëer ruimte voor de verschillende accessoires door bijvoorbeeld tafeltjes en kastjes neer te zetten. Spiegels kunnen ook handig zijn zodat iedereen zichzelf kan bewonderen met die nieuwe oorbellen in of ketting om. Decoratie in de kamer maakt het plaatje compleet.


Eerlijk
Eerlijk is eerlijk: wij vrouwen kunnen soms best venijnig uit de hoek komen als het om spullen gaat die we heel graag willen hebben. Dus om ruzies en misverstanden over prijzen te voorkomen, kun je het best gebruik maken van een prijzensysteem. Verzamel bij binnenkomst alle accessoires en rangschik ze naar prijsgroepen, bijvoorbeeld tussen de ? 0 en ? 5 en een groep van ? 5 tot ? 10 en zo verder. Geef iedere vriendin zelfgemaakte bonnetjes of gekleurde papiertjes die staan voor de prijzengroepen. Dit is hun 'wisselgeld' en hier kunnen ze accessoires mee aanschaffen. Ga dan alle accessoires groep voor groep af tot alles op is en kijk of iedereen tevreden is met wat ze hebben. Zijn er twee of meerdere vriendinnen die dezelfde accessoire willen hebben? Bedenk dan met zijn allen van tevoren een spel, loting of opdracht die uitgevoerd moet worden om zo een winnaar te bepalen.

More is more
In dit geval is het natuurlijk leuker om tassen vol accessoires te hebben die geruild kunnen worden, maar ook met een aantal items per persoon kun je een hele gezellige avond hebben. Bedenk samen van tevoren wel even wat het precieze doel is van de avond: staat accessoires scoren voorop of is het vooral de gezelligheid? Volg de twee basisregels op en creëer er naar eigen wens op los; dan wordt het vast een topavond!

Hebben jullie ervaring met een ruilparty?