Jezus zegt...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het christelijke geloof, en daarmee ook de uitspraken van Jezus zoals wij die kennen uit het Nieuwe Testament, is eeuwenlang een leidraad geweest voor het reilen en zeilen in het dagelijkse leven. Maar vandaag de dag geniet het christelijke geloof lang niet meer die aandacht. Maar dat neemt niet weg dat Jezus' uitspraken toepasbaar zijn op het leven van vandaag en dat ze een inspiratie kunnen zijn voor hen die nog steeds zoekende zijn.

Het boek is een aanrader voor theologen, theologiestudenten en natuurlijk ook voor hen, die graag over het geloof lezen. In de inleiding wordt de motivatie van de schrijver om dit boek uit te brengen heel uitgebreid - haast studentikoos - uitgelegd. Ook legt hij uit waarom hij Jezus' uitspraken, die hij heeft gehaald uit joodse en islamitische bronnen, belangrijk vond voor dit boek. De joodse bron was de Babylonische Talmoed en als islamitische bron worden onder andere Abd al-Jabbãr (boek over de tekenen van Mohammeds profetie) en al-Ghazali (boek De verlevendiging van de wetenschappen van het geloof) genoemd. Voor wie meer wil lezen over de uitspraken staat er een uitgebreide bronvermelding achterin het boek.

Jezus zei: 'Deze wereld is een brug. Ga er overheen,
maar bouw je huis er niet op.'

Inscriptie in een Indiase moskee. Vergelijk deze met een uitspraak van
het evangelie van Thomas: 'Jezus zei: "Wees voorbijgangers."'

De uitspraken van Jezus kan je op verschillende manieren interpreteren. Ze geven een inzage in wie hij was, wat hij allemaal heeft gedaan en hoe anderen hem zagen/zien. De pas ontdekte uitspraken, die niet in het Nieuwe Testament of het Evangelie van Thomas voorkomen, geven echter nóg meer inzage in Jezus' leven en in zijn persoonlijkheid. Ze zijn ook vaak gericht naar de lezer zelf toe, en sporen je aan om beter te leren leven, te blijven leren en om verder te kijken dan je neus lang is. Zoekt en gij zult vinden!


Inspirerende uitspraken van Jezus
Marion Meyer

175 bladzijden
Uitgeverij Tirion BV
ISBN10: 9043910279 | ISBN13: 9789043910279