Southern Style Swingen met Harry Connick jr.

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Harry Connick jr. werd geboren in 1967 in de stad New Orleans. Op zijn twintigste studeerde hij aan de prestigieuze Manhattan School of Music toen een medewerker van Columbia Records hem een platencontract aanbood. Bij dit label maakte hij zijn debuutalbum Harry Connick jr. genaamd. Dit was het begin van een lange reeks cd's, waaronder de soundtrack van de film When met Harry met Sally (met Meg Ryan en Billy Cristal). In 1990 begon zijn acteercarrière met een rol in de film Memphis Belle. Naast zanger en acteur is Harry ook eens een uitstekende pianospeler en componist. Alle uitdagingen die Harry aanneemt zijn erg succesvol geweest, getuige de vele nominaties en zelfs awards (Grammy's) die hij al heeft mogen ontvangen.

Het album My New Orleans (dat in de Verenigde Staten is uitgebracht als Oh my Nola, een afkorting van New Orleans Louisiana) bevat zestien tracks, waarvan vier nummers door Harry Connick jr. zelf geschreven zijn. Op de track All these People krijgt hij hulp van zangeres Kim Burrell, een Amerikaanse gospelzangeres. Dit nummer gaat over hetgeen Harry zag toen hij na de verwoestende orkaan Katrina door zijn stad liep. Oh My Nola is zijn persoonlijke eerbetoon aan de stad waar hij geboren is. Maar naast zijn eigen nummers staan er ook een aantal klassiekers op zoals Working in a coalmine, Jambalaya (on the bayou) en Hello Dolly. Dit laatste nummer is de titelsong van de gelijknamige musical Hello Dolly uit 1964 (die een aantal jaren geleden nog in Nederland speelde met Willeke Alberti in de hoofdrol).

Voor aanvang van zijn concert in Nederland eind oktober sprak vrouw.nl al met deze fantastische zanger. Het interview lees je hier.

Harry Connick jr. heeft een heerlijke stem om naar te luisteren. Oude nummers als Working in a coalmine klinken in hun nieuwe arrangementen erg goed, en ook de nieuwe liedjes zoals Oh my Nola zijn heerlijk om naar te luisteren. Deze cd leent zich uitstekend als achtergrondmuziek bij een gezellig etentje (zelf uitgeprobeerd!), maar natuurlijk ook als je lekker op de bank wil zitten met een lekker boek of gewoon wilt genieten van goede jazzmuziek.


My New Orleans
Connick, Harry -Jr.-

Sony/BMG