'Het Geheim' ontrafeld

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Het geheim van 'The Secret' onderzoekt Karen Kelly hoe The Secret zo populair geworden is, wat de gebreken en hoogtepunten zijn en waar het vandaan komt. Voor het gemak is het boek opgedeeld in drie delen, waarvan de eerste ingaat op The Secret als fenomeen. Het tweede deel gaat meer over de wetenschappelijke bewijzen en in het laatste deel van het boek zijn negen korte biografieën te lezen van historische figuren die volgens The Secret de wet van de aantrekkingskracht gebruikten. Denk hierbij aan Beethoven, Albert Einstein en Henry Ford.

Karen Kelly is niet perse een voorstander van The Secret, maar ook zeker geen tegenstander. Zonder vooroordelen is ze gaan onderzoeken wat het nou precies inhoudt en waarom het zo populair is. Sommige delen van The Secret worden schaamteloos ontkracht, terwijl in andere delen wel degelijk waarheid zit. Waar het uiteindelijk om gaat is de zoektocht naar geluk, en dat is wat iedereen wil, toch?

Kort samengevat is The Secret van Rhonda Byrne een goed in elkaar gezet concept met geniale marketing waardoor het zo groot geworden is als het is. Ook het uiterlijk van het boek en waarschijnlijk het noemen van historische namen hebben een grote rol gespeeld in de bekendheid van het boek.

Het geheim van 'The Secret' bevat minstens tweemaal zoveel woorden en probeert met meer achtergrondinformatie de wet van de aantrekkingskracht uit te leggen. Die wet is namelijk toch net wat ingewikkelder dan alleen maar positief denken en krijgen wat je wilt. Iets voor niets is niet altijd haalbaar, en ben je daar uiteindelijk eigenlijk wel tevreden mee? Karen Kelly laat je inzien dat de wet van de aantrekkingskracht wel degelijk bestaat én kan werken. Je moet er alleen wel wat voor doen en niet alleen maar positief gaan zitten denken.


The secret of the secret
Kelly, K & Kevin Kelly


223 bladzijden
Uitgeverij: Forum
ISBN: 9789022549254