Romantisch schaatsspektakel

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Voor de show begint, is de romantiek rond het Beursgebouw in Eindhoven ver te zoeken. Bezoekers zoeken paniekerig een plaats om te parkeren. Alleen lijken die ruim voor aanvang al vergeven. Dat betekent verder kijken en rennen, want de show begint om 20.00 uur. Gelukkig hebben de meeste bezoekers net op tijd hun plekje gevonden. Echt zoeken hoeft niet, want de medewerkers wijzen je met alle plezier de weg.

Alle parkeerellende vergeet je meteen als de dansers de ijsvloer betreden. We genieten van hartverscheurende liefdesverhalen, zoals Madame Butterfly van Puccini, Romeo & Julia van Shakespeare, maar ook het verhaal van Caesar en Cleopatra en dat van Dracula komen voorbij. De personages uit deze verhalen wordt prachtig tot leven gebracht door de schaatsers van Holiday on Ice. Daarnaast is er aandacht voor de zeven zonden van Dante. Zij zorgen er namelijk vaak voor dat mooie liefdesverhalen eindigen in haat en jaloezie. Dit wordt prachtig uitgebeeld met schitterende kostuums.

Klik op de plaatjes voor een vergroting

Holiday on Ice

kent dit jaar ook twee bijzondere sterren. Geert Hoes en Sita Vermeulen, finalisten van Sterren dansen op het Ijs, maken een onderdeel uit van de show. Wanneer zij de dansvloer betreden, wordt het publiek nog enthousiaster. Sita neemt samen met Lukasz een aantal nummers voor haar rekening, net als Geert met zijn partner Alexandra. Zo zien we Geert als de nieuwe 'John Travolta' in Grease en Sita als 'Jennifer Grey' in Dirty Dancing. Daarnaast zingt ze Zoete Pijn. Dit nummer is speciaal voor de show geschreven.

Als je naar een Holiday on Ice-show gaat, weet je natuurlijk dat je sierlijke schaatsers kan verwachten, maar er is veel meer! Zo kun je genieten van bekende nummers, die zo nu en dan in een ander jasje gestoken zijn, zodat ze nog beter bij de show passen. Een voorbeeld hiervan is het nummer Barbie Girl van Aqua waarin Ken haar oorspronkelijk voor een ritje vraagt. Deze keer vraagt hij haar mee te gaan schaatsen. De schitterende kostuums mogen we ook niet vergeten. Aan werkelijk alles is gedacht en dat terwijl de schaatsers zich toch heel snel moeten omkleden. De lichtshow en het decor mogen we ook niet vergeten. Al deze ingrediënten zorgen voor een spectaculaire show, waarin we Dracula en Superman zelfs boven de ijsvloer zien zweven.

Dat de dansers goed getraind zijn, blijkt wel uit de duur van dit spektakel. Al kijkende lijkt de tijd te vliegen, maar de dansers zorgen wel voor ruim twee uur adembenemend entertainment. Waar je partner tijdens het kijken naar Sterren dansen op het IJs het na één kür al gezien heeft, zal hij hiervan genieten. Als je binnenkort nog een romantisch avondje uit zoekt, is dit zeker een aanrader! Hier kun je alvast kaartjes winnen.


Ga voor meer informatie naar de site van Holiday on Ice. Deze site is, net als de show, een echte aanrader. Je kunt er niet alleen alles lezen over de schaatssterren en het creatieve team achter deze show, maar je kunt ook testen hoe romantisch jouw man.