Waarom knuffelen goed voor je is

Vrije tijd door Sascha
Is er überhaupt iets fijners dan ’s avonds in de armen van je lover in slaap vallen of een dikke vette knuffel van je beste vriendin krijgen? Van knuffelen word je niet alleen gelukkig, het doet ook nog eens veel goeds voor je gezondheid!
 
Of het nou om je hart gaat, je bloeddruk of je seksleven. Knuffelen is gewoon goed voor alles. Door de volgende dingen wil jij alleen nog maar knuffelen. Let’s go!


Say bye bye stress
Ben jij stressy as hell, dan is een dikke vette knuffel precies wat jij nodig hebt. Knuffelen zorgt voor een geluksmomentje, en dat is precies wat jij op dat moment kunt gebruiken.
 
Knuffelen maakt gelukkier
We halen even de wetenschap erbij, want wanneer je knuffelt, komt het hormoon ‘oxytocine’ vrij. Precies ditzelfde stofje verhoogt ook je geluksgevoel. Knuffelen dus!
 
Goed voor je hart
Ja echt, het is zowel letterlijk als figuurlijk goed voor je hart. Er is namelijk een keer onderzocht dat mensen die nooit knuffelen een hogere hartslag hebben.
 
Goede communicatie skills
Een knuffel staat gelijk aan duizend woorden. Met één goede knuffel, hoef je sommige dingen niet eens uit te spreken. Wat jouw lichaam wel niet allemaal zonder woorden kan zeggen…
 
Lage bloeddruk
Het is echt waar, een goede knuffel doet wonderen. Oók voor je bloeddruk. Al door een kleine aanraking komt er een stofje vrij in je hersenen, een stofje dat zorgt voor een lage bloeddruk.


Goed voor je seksleven
Knuffelen doet daadwerkelijk iets voor je lijf waardoor je vaker zin in seks hebt. Tijdens het knuffelen komt er namelijk dopamine vrij en dit hormoon verhoogt je seksuele verlangens!
 
Boost voor je relatie
Knuffelen is héél belangrijk voor je relatie! Mannen krijgen een blij en gelukkig gevoel van knuffelen, en vrouwen zelfs een gevoel van seksuele verzadiging. Hup, doen dus!
 
Van een slechte bui naar een goede bui
Al die angsten en zorgen die we tijdens het dagelijks leven hebben, heel vervelend. Maar het blijkt dat aanrakingen zoals knuffels die angsten en zorgen aanzienlijk verminderen.
 
Eenzaam
Soms, wanneer je je even heel eenzaam voelt, is een knuffel precies wat je nodig hebt. Het is een natuurlijk medicijn tegen gevoelens van eenzaamheid, zo is gebleken.

Hou jij ook zoveel van knuffelen?