Kerstmis in een doosje!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Het Kerstgevoel

is een box om een onvergetelijke kerst te beleven én te bewaren. Het boekwerk telt 64 bladzijden die allemaal op de kerst zijn aangepast. De pagina's hebben een rood glimmende rand en staan vol kerstversieringen en kerstfoto's. De inhoud van elke bladzijde is anders: een kerstgedicht, een recept, een lied of een mooie kerstspreuk. Daarnaast bevat Het Kerstgevoel een aantal pagina's die je zelf moet aanvullen. Zo is er een gastenlijst die je bezoek kan tekenen en waar zij een kerstwens voor je kunnen achterlaten. Achterin het boek zit een lege box waarin je al je kerstkaarten en herinneringen zoals een menukaart kunt bewaren.

Eigenlijk doet het me heel erg denken aan een baby- of communieboekje. De eerste bladzijde begint ook hier met het invullen van je naam en het jaartal waarvan de herinneringen zijn. Vervolgens mag je af en toe dingen invullen als "Ik beleef mijn onvergetelijke kerst het liefst met.." en "Deze kerst steek ik een kaarsje op voor.. omdat ..". Op zich best leuk, maar toch iets wat ik persoonlijk leuker vind voor kinderen. Het Kerstgevoel is echter compleet gericht op volwassenen. Het kerstmenu in het boek bestaat uit carpaccio, Maleisische kippensoep, gevulde kerstkalkoen en slagroomtruffels. Ontzettend lekker, maar niet iets wat een kind zou kiezen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het Kerstgevoel

is dus een leuke box die je herinneringen van een bepaald kerstjaar bewaart, maar daar houdt het dan ook mee op. Wat ik bijvoorbeeld mis is een bijgesloten kerstcd waar de liedjes, die in de box staan uitgeschreven, op zijn te beluisteren. Of tips om je kerst ook daadwerkelijk onvergetelijk te maken. De box kost 14,95 euro wat naar mijn mening teveel is. Misschien is het een beter idee om deze box na de kerst in de uitverkoop te kopen en voor volgend jaar te bewaren.

Afbeelding verwijderd door redactie
Het kerstgevoel + Box
Els van Dijk-Schrijvers

64 bladzijden
Uitgeverij BZZTôH
ISBN 978 90 453 0717 6