Train je lachspieren met De Lama's

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De Allerslechtste Aller Tijden is tevens een spel dat gespeeld wordt tijdens het programma. Zo zie je het allerslechtste kinderfeestje aller tijden en de allerslechtste hockeysupporter aller tijden. In een aflevering zien we het WK Boterglijden in slowmotion, en dankzij onder andere de zeer expressieve kop van Jeroen van Koningsbrugge is dit een hilarische scène. Deze laatste Lama is in februari 2007 toegevoegd en we kennen hem ook wel uit de commercials waarin hij de irritante autoverkoper Dennis van de Ven speelt.

Ander onderdeel van het programma is de Doventolk. Er vindt een interview plaats waarbij één van de Lama's als doventolk optreedt. Dit is voornamelijk erg grappig, maar kan ook gevaarlijk zijn. Zo slaat een van de Lama's de presentator een bloedneus tijdens een gesprek over het sparen van foto's van kermissen, of was het nou kennissen? Een naar mijn mening iets minder leuk onderdeel is Jabber. Twee Lama's spelen een scène in Jabbertaal en de twee andere Lama's moeten deze scène naspelen in een verstaanbare taal.

De gasten spelen ook altijd een kleine rol in het programma. Zo mag Matthijs van Nieuwkerk meedoen als De Lama's het menu van de dvd Turks Fruit even doornemen en zien we Froukje de Both in de Datingshow. Ongekend is het Moordspel waarbij het publiek een moordlokatie, moordwapen en moordenaar kiest. Vervolgens moeten de Lama's en hun gast deze drie items aan elkaar duidelijk proberen te maken zonder daarbij te spreken. Kan Daphne Deckers Stalin nadoen en hoe zou Farah Lourens een Brazilliaans bloemencorso duidelijk proberen te maken?

Afbeelding verwijderd door redactie

Dit dvd-pakket bevat ook een bonus disc vol leuke extra's. Zo zijn er enkele fragmenten toegevoegd van de theatershow in Carré, die in januari van dit jaar plaatsvond. Hier verschenen ook oud-Lama's Sara Kroos en Arie Koomen weer op het toneel. En je ziet ook een bijzondere reclameboodschap van de Lama's, begeleidt door de zwoele stem van Dinah Washington die Mad about the boy zingt. Anita Witzier had de eer onderdeel uit te maken van de kerstaflevering uit 2004. Of ze dat zelf ook leuk vond zie je in de fragmenten uit deze aflevering. Ter ere van de vijftigste aflevering van De Lama's was zanger Guus Meeuwis te gast, en samen met zijn band en De Lama's hebben ze een speciaal karaokenummer gemaakt. Als laatste zie je extra bonusmateriaal uit het seizoen 2007 zoals -op verzoek van Gordon- de allerslechtste Tiroler-pornofilm aller tijden.

Als Lama-fan van het eerste uur vond ik ook deze dvd weer hilarisch. De allerslechtste manier om de naam Fatima Moreira de Melo uit te spreken bezorgde me de slappe lach, en ook vond ik het optreden van Cor Bakker erg grappig. Nieuw aan deze dvd is dat er een ondertiteling is toegevoegd zodat ook doven en slechthorenden kunnen genieten van deze improvisatiekunstenaars. Deze dvd is absoluut een leuk Sinterklaas- of kerstcadeautje voor iedereen die van lachen houdt!!

Meer informatie over De Lama's vind je op www.delamas.nl

De Lama's: De Allerslechtste Aller Tijden
Uitgebracht door: BNN
Adviesleeftijd: Alle Leeftijden