David Bisbal is klaar voor Nederland

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De Spaanse superster David Bisbal is druk bezig met een triomftocht door ons land. In elk tv- of radioprogramma waar hij optreedt staan gillende meiden buiten en binnen te wachten op zijn komst. Zijn grote doorbraak kwam toen David een gastoptreden deed bij onze Jeroen van der Boom in de Heineken Music Hall. Hij deed toen zijn eigen, originele versie van Jij Bent Zo oftewel Silencio in het Spaans. De vonk sprong over en de deur was voor David Bisbal in Nederland geopend.

Backstage bij het Muziekcafé heeft de sympathieke zanger een half uur over voor het interview met Vrouw.nl. Opvallend is meteen hoe aardig en bescheiden David is. Sterallures, ho maar! Dit is iemand bij wie de roem nog niet naar het hoofd gestegen is. En dat terwijl er al miljoenen van zijn albums over de toonbank gingen. David begroet me allervriendelijkst en is klaar voor zijn interview. Gelukkig in het Spaans, zegt hij verheugd, want in zijn eigen taal kan hij zich toch het beste uitdrukken. Terugblikkend op zijn eerste grote Nederlandse optreden in de Heineken Music Hall zegt hij: 'Ik vond het ongelooflijk dat Jeroen van der Boom mij uitnodigde in zijn show. Ik ben tenslotte nog praktisch onbekend hier. Opvallend was wel om te zien hoe de mensen enthousiast meezongen. Dat klonk ook nog eens heel erg goed,' zegt de zanger die bij ons van de ene verbazing in de andere valt. Vandaag in het Tros Muziekcafé zijn de Nederlandse én de Belgische David Bisbal Fanclubs goed vertegenwoordigd. 'Hartstikke leuk dat ik hier al een eigen fanclub heb. Dat had ik écht niet verwacht. Ik realiseer me heel goed dat helemaal van onderaf moet beginnen. Dat vind ik wel een uitdaging hoor. In Spanje heb ik al bijna alles bereikt en daar hoef ik niet zoveel meer te doen, behalve mijn uiterste best natuurlijk'.

Bisbal Vrouw2.jpg

In eigen land is David Bisbal al jarenlang een bekende naam. Dat begon ongeveer vijf jaar terug met zijn deelname aan het tv-programma Operación Triunfo. Dat is zoiets als bij ons Idols, behalve dat je bij Operación Triunfo een deelname aan het Eurovisie kon winnen. David werd tweede, maar in populariteit werd hij eerste. 'Ik werd opeens overal gevraagd en er kwamen zelfs aanvragen binnen uit Zuid- en Midden-Amerika. Dat was natuurlijk geweldig voor een gewone jongen uit de provincie'. In zijn geboorteplaats Armenia had David Bisbal toen al heel wat stappen gezet in de muziek. Hij deed aan zangwedstrijden mee en trad op in alle lokale clubs. Hij was pas 17 toen hij al zong bij Orquesta Expresiones. 'Mijn liedjes nam ik live op en stuurde ze naar de platenmaatschappijen. Toen ze talenten zochten voor het tv-programma Operación Triunfo heb ik me aangemeld en dat was meteen erg succesvol. Wekenlang was ik op tv te zien en ondanks dat ik het programma niet won, was ik op slag beroemd. Ik mocht een album opnemen en een volgende en de rest is geschiedenis'.

Dan wordt er op de deur geklopt. Het halve uurtje interviewtijd is om en het podium wacht. Binnen gillen de meiden en wachten op de komst van idool David. Wanneer die de eerste tonen van zijn hit Buleria inzet, gaat de zaal volledig uit zijn dak. De basis voor de roem van deze charmante zanger op Nederlandse bodem is gelegd. Daar gaan we vast nog veel meer van horen.