Beowulf komt tot leven tijdens de 3D première

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als je niet zo van avonturen- en spektakelfilms houdt, maar er toch een interessant tintje aan wilt geven dan kijk je hem in 3D. Dan gaan de beelden leven en is het alsof je er zelf deel van uitmaakt. Beowulf is behalve driedimensionaal ook in motion capture gefilmd. Uitleg: Beowulf is geanimeerd, maar ziet er niet uit als een animatie. Dat betekent dat het een gewone film is met een 'echte' cast, maar dan wel eentje die 'gekloond' is. Zo zie je Anthony Hopkins, Ray Winstone en Angelina Jolie levensecht, maar eigenlijk is hun personage een kopie van de werkelijke personen. Ook werd er hier en daar gesleuteld aan de body's om deze nog mooier en indrukwekkender te maken. Het resultaat is interessant om te zien en een fascinerende beleving. Het maakt wel nieuwsgierig om te weten of zo'n film als 'doorsnee' bioscoopfilm ook zo'n bijzonder product op zou leveren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Beowulf

vertelt het verhaal van de stoere viking Beowulf, die zijn Deense koning helpt bij het verslaan van het monster Grendel. Hij is vastbesloten om tot het uiterste te gaan en het monster naar de andere wereld te helpen. Dat levert een aantal weerzinwekkende, maar visueel fascinerende gevechten op, waarbij de ledematen in het rond vliegen. Omdat je er dankzij het driedimensionale proces helemaal in zit, is de beleving des te intenser. Het komt allemaal soms angstig dichtbij. Beowulf slaagt erin om, na een harde strijd, Grendel naar de andere wereld te helpen. Hiermee haalt hij de duivelse toorn van de meedogenloze, verleidelijke moeder van het beest op zijn hals.

Afbeelding verwijderd door redactie

De innovatieve regisseur Robert Zemeckis geeft zijn unieke visie op de Beowulf-sage op een nog niet eerder vertoonde manier. De cast bestaat uit Ray Winstone als Beowulf, Anthony Hopkins als de corrupte koning Hrothgar, John Malkovich, Robin Wright Penn en niet te vergeten Angelina Jolie als Grendels moeder. Wie uit is op een emotionele speelfilm moet deze film zeker overslaan, want er zit niet bepaald diepte in (behalve vanwege de 3D!). Voor diegenen die visueel spektakel en adembenemende avonturen met grote, ingenieus gemaakte monsters een warm hart toedragen is Beowulf zeker een 'must-see!

Beowulf draait vanaf 22 november in de Nederlandse bioscopen.
Klik hier door naar de officiële website: www.BeowulfMovie.com.
Adviesleeftijd: vanaf 12 jaar.