Dagelijkse gebruiksvoorwerpen: geheimen onthuld

Vrije tijd door Kristie

Je hebt weleens van die voorwerpen, waarvan je niet wist dat je ze op die manier moest gebruiken. Je leven gaat vanaf nu een stuk makkelijker en comfortabeler worden: wij onthullen hun geheimen! 

Misschien heb je er nooit bij nagedacht, maar waarom krijg je toch altijd van die origami-achtige doosjes bij de afhaalchinees? Nou, de Chinezen zijn gewoon milieuvriendelijk want als je het doosje uit elkaar haalt, krijg je - tadáá - een bord!
 
Ken jij ze nog? Die polsbandjes die je vroegâh altijd om deed om heel sportief over te komen? Maar eigenlijk zweette je helemaal niet bij je pols… Nu blijkt dus ook dat polsbandjes bedoeld zijn om je hoofd mee af te vegen. 


Oh, dus dáár is dat tweede gaatje voor! Dat houdt je rietje tegen als hij omhoog komt door het koolzuur. Wát een verheldering.


En dan die steelpan. Waarom zit er toch altijd zo’n gat in de steel? Niet alleen om de pan op te hangen. Oh wacht, de pollepel past er perfect in! Wat toevallig...


“Wat een rare doosjes zijn dit toch, er komt niks uit!” Ehm… misschien het doosje omdraaien? (Oké, wij wisten dit heus wel, maar sommigen...)


We kennen ze allemaal wel: de vleugeltjes aan een pakje drinken. Ze zijn dus speciaal gemaakt voor kinderen die (te) hard in het pakje drukken, waardoor er een explosie van zoet sap ontstaat. Nou ja, wij denken dat niet alleen kinderen er baat bij hebben.

Ken jij nog meer geheimen van andere voorwerpen?