Schudden voor gebruik

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Volgend jaar begint ze alweer aan haar tweede jeugd, en nee, daar schaamt zij zich niet voor. Ze is dan ook van heel ver gekomen, maar mag zich gelukkig prijzen met de carrière die ze reeds achter de rug heeft. Ze was een gevierd fotomodel, heeft in videoclips, komedies en speelfilms gespeeld, waaronder een heuse James Bond-film, presenteerde diverse populaire televisieprogramma's, poseerde voor Playboy, sloeg voormalig tennisster Richard Krajicek aan de haak, schreef voor televisie, theater, diverse bladen en tijdschriften, werd tussendoor ook nog eens moeder van twee kinderen én ze presenteert dit seizoen Holland's Next Topmodel. Het houdt maar niet op voor haar!

Haar boeken vliegen ook als zoete broodjes over de toonbank, en dan met name haar bundels met columns. Haar ontwikkelingen als moeder deed ze haarfijn uit de doeken met de heerlijke anekdotes in De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin. Haar columns voor TV-Weekeinde zijn gebundeld in de boeken Decksels!, Opwaartse druk en nu dus Schudden voor gebruik. En nee, dat slaat niet op die fles champagne, maar daar moet je het boek maar voor lezen!

Daphne heeft een heerlijk soort dreuge humor en ze heeft overal wel een mening over. Ze dringt deze echter niet aan je op, maar zet je wel aan het denken. In eerste instantie dacht ik weer veel over kinderen en het gezin te zullen lezen in deze bundel, maar niets was minder waar. Haar onderwerpen zijn heel divers, waardoor je als lezer telkens weer verrast wordt. Soms waren het heel zware onderwerpen, zoals kindermishandeling en baby's met aids. Maar ze weet er altijd een mooie twist aan te geven of te zorgen voor een heerlijke uitsmijter, zodat je ook die column weer glimlachend uitleest. Daphne geniet van al het goede dat het leven haar te bieden heeft en middels haar columns, laat ze ons als lezers ook even meegenieten. Proost, Daphne!



Schudden voor gebruik
Daphne Deckers

144 bladzijden
Tirion Uitgevers B.V.
ISBN 9043911046