Niet kapot te krijgen!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De gillende tienermeisjes van vroeger zijn inmiddels volwassen vrouwen én daar hebben de heren op het nieuwe album duidelijk rekening mee gehouden. De songs klinken volwassen, maar wel met het bekende pop-geluid van de Backstreet Boys. Ontdek je net dat de boyband nog maar een viertal is? Je hebt helemaal gelijk. Kevin heeft de band ruim een jaar geleden verlaten om meer tijd met zijn gezin door te brengen. Jammer natuurlijk, maar om eerlijk te zijn, mis ik zijn stem niet op deze plaat.

Had je vroeger écht helemaal niets met de jongens, laat je dan niet misleiden door hun imago van jaren geleden. Muzikaal zijn Nick, Brian, AJ en Howie namelijk ontzettend gegroeid. Natuurlijk kunnen ze met de techniek van tegenwoordig iedere stem geweldig laten klinken. Maar als je de intro beluisterd, klinkt het a-capella stukje van Unsuspecting Sunday Afternoon zo puur. Al geeft deze intro wel een beetje een verkeerd beeld van het album, want verder horen we voornamelijk lekkere popsongs op dit album. Zo is Panic een lekkere dansplaat, Helpless when she smiles lekker om bij te zwijmelen en de hitsingle Inconsolable is natuurlijk ook een echte topper.

Al luisterend duik ik weer terug in het verleden. Al mijn zakgeld gaf ik uit aan spulletjes die ook maar iets met de Boys te maken hadden. Die tijd zal niet meer terugkeren, maar ze krijgen met dit album wel weer een vast plaatsje in mijn cd-collectie. Ik vind Unbreakable echt een heerlijk album. De jongens doen gewoon waar ze goed in zijn én dat mogen ze wat mij betreft nog jaren blijven doen!



Unbreakable
Backstreet Boys

Label: Jive