Aretha Franklin: 'Jewels In The Crown'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De stem van Aretha Franklin hoeven we niet meer te analyseren, ze wordt natuurlijk niet voor niets The Queen genoemd. Haar stem klinkt nog even jong en haar kracht voel je nog steeds.

Ze heeft in haar nieuwe cd Jewels In The Crown haar oude hits in een nieuw jasje gestoken en ze klinken te gek. Alle zestien nummers zijn omgetoverd tot duetten en ze zingt met sterren zoals Frank Sinatra, Elton John en Mariah Carey.

Haar grote hit uit 1968, Chain of Fools, zingt ze nu met Mariah Carey en haar hit uit 1987 I knew you were waiting (for me) zingt ze wederom met George Michael. Haar nummer What Y'all Came To Do met John Legend, is een regelrechte hit, waarbij je absoluut niet stil kunt zitten. Het is een heerlijk dansnummer die je helemaal grijs kunt draaien. En haar prachtige hit Natural Woman zingt ze met zowel Bonnie Raitt als met Gloria Estefan samen.

Ik vind dat ze de juiste nummers en artiesten heeft gekozen om mee samen te werken. Het zijn al bekende nummers, dus je kunt weer met volle borst meezingen en daarom verveelt haar cd geen moment. Als je een fan bent van Aretha Franklin, dan moet je deze cd hebben.



Jewels In The Crown
Aretha Franklin

Label: Columbia