Jack Sparrow is terug!!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In de eerste scène van de film wordt je aandacht al helemaal opgeslokt, als een jonge piraat wordt opgehangen. Het tweede deel van The Pirates of the Caribbean eindigde toen Jack Sparrow werd overgeleverd aan De Kraken. Hij zat vast in De Kist en een heleboel mensen willen hem nu bevrijden. Maar niet omdat ze Jack Sparrow zo hebben gemist. Eenieder heeft zo zijn eigen reden om op zoek te gaan naar Jack Sparrow.


Als Jack Sparrow is verlost, moet hij samenwerken met kapitein Barbossa, William Turner en met Elizabeth, waar hij een haat-liefde relatie mee heeft. Er is een grote, belangrijke vergadering georganiseerd. Negen kapiteins (het Broederschap) moeten bij elkaar komen met de negen zilverlingen om serieuze beslissingen te nemen. Maar de piraten zouden geen piraten zijn als ze elkaar niet proberen te verraden. Er worden niet alleen beslissingen genomen; ze zijn ook allemaal op zoek naar onsterfelijkheid en er komen zelfs geheimen boven tafel waar niemand eerder van wist. En er is een nieuw, verassend personage te zien in de film.

In het derde deel leren we ook de mysterieuze Calypso beter kennen. Ze laat weer blijken hoe groot haar macht is en hoe wreed ze kan zijn, maar het blijkt ook dat ze een veel grotere rol speelt in het hele gebeuren dan je had verwacht. Maar dit keer is het niet alleen maar magie en wreedheid. Er speelt ook liefde mee in het spel.


Het derde deel van de Pirates in the Caribbean-reeks is spannend vanaf het begin tot het eind. De humor van Jack Sparrow houdt de film levendig en verrassend. At World's End heeft me absoluut niet teleurgesteld. En het einde van de trilogie is zéér onverwacht.



Pirates Of The Caribbean - At World's End (2DVD) (Special Edition)
Orlando Bloom

Tijd: 161 minuten
Uitgebracht door: Walt Disney Pictures
Adviesleeftijd: 12 jaar