Dummies verruimen hun geest

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het superdikke boek, van maar liefst bijna 800 bladzijdes, is samengesteld door Pamela Smits. Zij is freelance redacteur, heeft veel trainingen voor persoonlijke ontwikkelingen gedaan en runt momenteel een massagepraktijk in Amsterdam. In de Voor Dummies-reeks zijn al negentien andere boeken verschenen over aparte spirituele zaken, zoals reiki, meditatie en feng shui. Maar nog nooit was er zo'n complete gids, waarin alle geestverruimende zaken staan beschreven.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld en het leest allemaal redelijk makkelijk weg. Tussendoor staan er veel praktische oefeningen en citaten van mensen die het kunnen weten en het mooi gezegd hebben. Opvallend is dat er veel aandacht is voor Oosterse wijsheden, zoals reïncarnatie. Gelukkig maar, want daar wist ik eigenlijk te weinig vanaf! Ook erg verrassend is het deel over vegetarisch eten en geneeskrachtige kruiden. Het leukst vind ik het tiende hoofdstuk met allerlei lijstjes. Wat dacht je van tien snelle spirituele opkikkertjes of de top tien van stressfactoren?

Mocht je nu in de stress schieten, omdat je zo'n dik boek wel heel intimiderend vindt: zie het als een encyclopedie! Dus je zou ook alleen de hoofdstukken kunnen lezen die je nu het meest interessant lijken, zodat je het er later weer bij kunt pakken voor andere onderwerpen. Eigenlijk werkt het boek dus precies zoals de spiritualiteit: je kunt rustig kijken waar jij het meest aan hebt!


De Grote Spiritualiteit voor Dummies

772 bladzijden
Uitgeverij www.pearsoneducation.nl
ISBN 9789043015127