Elizabeth: The Golden Age

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In 1998 won Elizabeth een Oscar voor de beste make-up en mocht de film verscheidene andere onderscheidingen in ontvangst nemen. Net als in de eerste film vertolkt Cate Blanchett de rol van Elizabeth en speelt Geoffrey Rush de rol van Sir Francis Walsingham.

Het is 1858 en Engeland wordt bedreigd door Spanje. Koning Philip II is vastberaden om Engeland te bekeren tot het Katholieke geloof. Hij schuwt er niet voor terug om daarbij alle mogelijke middelen in te zetten, zoals zijn leger en zijn oorlogsschepen. Elizabeth maakt zich klaar voor een dapper gevecht. Haar liefde voor Raleigh, die niet van adel is, hindert Elizabeth in haar plannen. Ze heeft immers trouw gezworen aan haar vaderland en het hebben van een relatie komt haar dus niet van pas. Omdat ze niet toe kan geven aan haar hartstocht, moedigt Elizabeth haar favoriete hofdame Bess aan om een vriendschap te beginnen met Raleigh. Op een gegeven moment moet ze constateren dat het tweetal steeds intiemer wordt. Dan moet ze zelf de moeilijke keuze maken tussen vrouw en koningin. Ondertussen ontdekt Elizabeths adviseur Sir Francis Walsingham dat er verraders, zijn die de koningin uit de weg willen ruimen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Cate Blanchett is degene die de film Elizabeth: The Golden Age draagt. Haar spel is zo overtuigend dat er niemand anders is die deze rol zo zou kunnen dragen: Cate Blanchett ís Elizabeth I. Het vervolg op Elizabeth is wederom een indrukwekkend kostuumdrama: groots en magistraal. Het sleept je mee naar het 16e eeuwse Engeland en doet je daarheen verplaatsen. Wederom een hele indrukwekkende film van Shekhar Kapur, die de moeite van het bekijken alleszins waard is: een perfecte film voor de donkere, koude Kerstdagen.

Afbeelding verwijderd door redactie
Elizabeth: The Golden Age
Met onder andere Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen
Vanaf 20 december in de bioscoop.