Youp van 't Hek: Schreeuwstorm

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wie kent Youp van 't Hek niet? Iedereen heeft het toch al snel over die kleine cabaretier met dat brilletje uit het Gooi. Hij draait al dertig jaar mee en blijft succesvol. Dat merken we nog steeds. Zo is de eerste oplage van zijn eenmalige glossy Youp, als antwoord op alle BN-glossies, binnen één dag uitverkocht. Ruim een maand spelen in Carré? Deze cabaretier heeft er geen problemen mee. Iedere dag trekt hij weer volle zalen.

Van zijn nieuwste show Schreeuwstorm is nu een cd-registratie verschenen. Deze dubbelcd is tijdens zijn shows op 22, 23 en 24 november in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam opgenomen. De scholierenstakingen zitten er dan net op, maar Youp noemt ze. Zo grapt hij ook over de Hell's Angels en Willem Holleeder.

Lekker actueel dus, maar zit je daar als luisteraar na een maand nog op te wachten? Ja, dat denk ik wel. Schreeuwstorm is wat mij betreft een programma waar je over een jaar en nog veel langer nog ontzettend van kan genieten. Zo kom je de dag door met een lach op je gezicht. Oké, Youp is soms erg grof, maar dat kunnen we van hem hebben. Dat hij balanceert op het randje van wat wel én wat niet kan, maakt het juist zo'n succes.

Vroeger had je de lp's met shows van Wim Kan of Toon Hermans, tegenwoordig heb je dvd's. Kun je de show op de bank nog eens bekijken. Waar je, als je het beeld ziet, het gevoel hebt dat je in de zaal zit, is dat met een cd natuurlijk iets lastiger. Toch is deze dubbel-cd echt een aanrader. Youp is zo'n bekende verschijning dat zich meteen beelden in je hoofd vormen. Ga er gewoon rustig voor zitten, sluit je ogen én geniet. Je zult merken dat het een stuk ontspannender werkt na een drukke werkdag, dan een show op dvd.



Schreeuwstorm
Youp van 't Hek

Speelduur: ruim 130 minuten (2 cd's)
Uitgebracht door: CNR Music