Midlife crisis voor vrouwen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Het verhaal

De zussen Andrea en Susa naderen de veertig. Ze zijn allebei getrouwd, hebben kinderen, huisdieren en het leven lijkt vlekkeloos te lopen. Totdat de zussen met hun vriendinnen naar een beautyfarm gaan. Andrea ontmoet daar een hele spannende man en wordt overrompeld door gevoelens voor hem. Ze begint een affaire en de smsjes vliegen over en weer.

Dan gebeurt er iets, waardoor het leven van de beide zussen compleet overhoop ligt. Hun ouders komen om het leven bij een auto-ongeluk en laten hen een behoorlijk geldbedrag na. Susa ontmoet ondertussen haar oude liefde en reist af naar Rome om met hem samen te zijn. Het echte leven begint echter weer veel te gauw en er zullen beslissingen moeten worden genomen. Want voor welke liefde kiezen Andrea en Susa?

Het boek

Als je namen zoals die van Linda de Mol, Gordon, Manuela Kemp en Wilma Nanninga gebruikt om de achterkant van je boek op te leuken, dan komt dat niet echt geloofwaardig over. Zeker niet als eronder staat dat je persagent en manager van Linda en Gordon bent. Zij zullen dan zeker geen kritiek leveren op je boek. En dat terwijl het boek eigenlijk vrij saai is, ondanks de minnaars, concurrenten, passies en tragedies die de vrouwen in hun leven tegenkomen. Halverwege het boek wilde ik het eigenlijk neerleggen, om nooit meer op te pakken. Maar ik heb doorgezet.

Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte wordt geschreven vanuit Andrea, het tweede deel vanuit Susa. Wanneer je het gered hebt tot het tweede deel, dan breekt er een prettiger verhaal aan. Het leest sneller en is een leuker verhaal.

Of het nu ligt aan de problemen die de vrouwen willens en wetens lijken op te zoeken, of het gemak waarmee alle jonge en mooie mannen lijken te gaan voor ze, het verhaal is ongeloofwaardig. Deze vrouwelijke midlife crisis is voor mij zelfs té ongeloofwaardig voor een fijne chicklit.

Wat mij betreft niet echt aanrader, maar als je houdt van een optimistische roman over bijna-veertigers die midden in het leven staan, dan moet je 38 1/2, 1 man & 2 minnaars zeker een kans geven.

Afbeelding verwijderd door redactie


38 1/2 : 1 man & 2 minnaars
Xenia Kasper

269 bladzijden
Uitgeverij: Truth and dare
IBN: 9789049999353