Fuiven in Vegas met Celine!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op 15 december stopte Celine Dion met haar live-concerten vanuit het speciaal voor de A new day-concertenreeks gebouwde Colosseum van het Caesars Palace in Las Vegas. Onder luid gejuich, een knuffel van echtgenoot René en zoon René-Charles voor de zangeres én een regen van 100.000 echte rozenblaadjes voor Celine, cast en crew valt definitief het doek. Na viereneenhalf jaar vier keer per week op de planken staan, is de tijd aangebroken om definitief te stoppen. En met de dvd is het nagenieten van dit concert, die volgens kenners de beste show van Las Vegas was. Ultieme fans zeggen misschien: "Ha, dat concert was al eens opgenomen!" en dat klopt. Vanwege nieuwe toevoegingen aan de show én een nieuwe look van Celine Dion is besloten om de show opnieuw op te nemen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het begint direct goed met een ontroerende versie van A new day, een van de hitsingles van Dion en titelsong van het Vegas-spektakel. En van daaruit stoomt ze door met ballads, stevige nummers als I'm alive en zelfs een hommage aan Frank Sinatra. Prachtig gezongen, maar wat mij betreft hadden ze het duet met Frank Sinatra (uiteraard met behulp van allerlei technische snufjes) weg mogen laten. Op deze manier werd het een soort sing-a-long, terwijl Celine helemaal geen technische hoogstandjes nodig heeft om van het podium te knallen.

Je kan merken dat de regie in handen is van Franco Dragone, de man achter Cirque du Soleil. Het is een feest van herkenning. De dansers leveren een topprestatie door bijna voortdurend op het podium hun kunsten te laten zien. En de muziek bij de ballads klinkt ook als de typisch dromerige muziek die bij de show van Cirque du Soleil wordt gebruikt.

Afbeelding verwijderd door redactie

De dubbel-dvd staat, naast het fantastische concert, vol met extra features. En dat is natuurlijk nog even lekker nagenieten. Op de eerste dvd staat de documentaire Because you loved me, a tribute to the fans. Je hoort fans uit landen over de hele wereld hun waardering uitspreken voor deze zangeres. En ja, zelfs Nederland is vertegenwoordigd. Marije (25 jaar) uit Wateringen vertelt dat ze nog bij haar ouders woont, omdat ze anders alle reisjes naar Vegas niet kan betalen.

Op de tweede dvd staat de documentaire A new day - all access die je meeneemt achter de schermen van de show. Van het moment dat ze vetrekt van haar huis en afscheid neemt van haar zoontje, neemt ze je mee naar het eind van de show. Verrassend vond ik bijvoorbeeld dat zij zelf haar make-up opbrengt. Daarnaast staat er als bonus nog een documentaire op: A new day, the secrets. Hier zie je bijvoorbeeld Celine en haar echtgenoot vertellen hoe de show tot stand is gekomen.

Deze dvd is er door de prachtige beelden en fantastische muziek één om keer op keer te bekijken en te beluisteren. Hij verveelt nooit. Daarnaast zijn de teksten in het boekje dat je bij de dvd krijgt erg handig, mocht je zelf nog aspiraties hebben om je buren te laten horen dat jij Celine Dion heus wel kan evenaren.


Celine Dion - Live In Las Vegas - 'A new day'
Celine Dion

EAN: 0886971478792