Latinlady Ruth Jacott

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dat Ruth Jacott een fenomenale stem heeft, hebben we al meerdere malen mogen ervaren. Haar Spaans- en Portugeestalige repertoire was echter minder bekend, tot ze met haar dansers en combo de theaters in Nederland overspoelde met tropische geluiden. Haar show A Touch of Latin was een kleurrijke voorstelling vol Nederlandstalige hits, met een exotisch tintje gebracht, en een mengeling van Braziliaanse, Surinaamse en andere Latino muziek. In een decor dat je regelrecht in een Cubaans café plaatst, zweept la Jacott haar publiek met gemak op.

Voor wie dit spetterende spektakel heeft gemist of voor wie het graag nog eens beleeft: A Touch Of Latin is opgenomen! Een registratie van de voorstelling in het Nieuwe Luxor te Rotterdam is op dvd gezet en nu verkrijgbaar. Naast een weergave van het concert staat er ook een making-off van de dvd en betreffende voorstellingsdag op. Een leuk kijkje achter de schermen.

Wat opvalt bij de concerten van la Jacott is dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Kleding, kostuums, decor, regie, overgangen: het klopt allemaal. Datzelfde geldt voor deze dvd. Die is perfect uitgevoerd, alleen een korte omschrijving op de cover ontbreekt. Toch vraag ik me af wie zo'n dvd gaat kopen en bekijken. Hij is goed, het concert is goed en ik betrap mezelf op herhaaldelijk meeswingen, terwijl hij op de achtergrond speelt. Of anderen dan de die-hard fans echt gaan zitten voor zo'n concert, dat lijkt me niet.

Desalniettemin is het een aangenaam tijdverdrijf. En na een aanvankelijke krampachtige start, bij de making-off blijkt Ruth erg verkouden te zijn, gaat ze los. Dat is vooral te merken aan de tussenstukjes. Doordat de reacties uit de zaal op de dvd ontbreken, vallen die soms wat dood. Maar dat is slechts aan het begin. Na een paar nummers is de spanning weg, gaat het team aan de slag en dan wil je nog maar één ding. Meeswingen in je eigen woonkamer!

Afbeelding verwijderd door redactie

A Touch Of Latin
Ruth Jacott
Tijdsduur: ca. 90 minuten
Uitgebracht door Jazz Me B.V.