Dorine is oud en wijs genoeg!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Uit handen van Wendy van Dijk ontving Dorine het eerste exemplaar van Oud en Wijs Genoeg. Wendy: "Toen ik haar voor het eerst hoorde dacht ik oh, wat is dit mooi zeg. Dat moet je uitbrengen op cd! Maar toen was er nog helemaal geen sprake van, ze moest eerst nog door naar de liveshow. Vervolgens dacht Henk Temming: ik weet het eigenlijk niet, ze is de tekst vergeten. Maar ze kreeg de wildcard en was de publiekslieveling, want ze ging steeds verder door. En nu is dan toch het moment gekomen van haar eigen cd."

Dorine is erg trots op haar album en laat dan ook met liefde een aantal nummers horen. Voor het luisterend oor van haar vrienden, familie, kinderen en kleinkinderen zingt deze vrouw alsof ze nog nooit anders heeft gedaan. Met af en toe een knipoog naar een om aandacht vragend kleinkind en een zwaai naar een bekende zingt ze de sterren van de hemel. Met haar band weet ze een intieme sfeer te creëren.



Die intieme sfeer komt ook terug op de cd. Ze zingt Nederlandse teksten op muziek van grote muzikanten als Michel Legrand, Yves Duteil, Toon Hermans, Herman van Veen, Tom Waits en Jacques Brel. Haar heldere stem draagt de teksten en zij wordt op haar beurt gedragen door de muziek.

Easy listening is de term die op deze cd van toepassing is. Weliswaar niet toegankelijk voor een breed publiek, maar toch is dit album met zorg gemaakt en dat hoor je terug. Schenk een goed glas rode wijn in en zet deze cd op. Het is dan dat Genieten dat met een hoofdletter G mag worden geschreven.


Oud En Wijs Genoeg
Dorine

EAN: 8713606991055