'Zussen': Spannend vanaf de eerste bladzijde

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Zussen

is een indringende literaire thriller over twee Italiaanse zussen. Amelia en Virginia wonen samen in een afgelegen huis op het platteland. Ze leven al jaren hetzelfde leven vol onveranderde rituelen. Toch zijn het geen gewone zussen. Beiden dragen de littekens van het verleden in hun ziel. Maar juist die herinneringen komen weer naar boven als, de op doorreis zijnde zakenman, Dario in hun leven komt. Hij zet hun leven op z'n kop en is binnen no-time de minnaar van beide vrouwen.

Dario kan zijn liefde voor Virginia na een tijdje niet meer verborgen houden tot grote woede van Amelia. Zij is ziedend van woede, zint op wraak en uiteindelijk ontvoert ze hem zelfs. Haar zus heeft snel door dat er iets mis is, maar ze is ook ontzettend bang voor haar zus. Toch weet ze haar angst opzij te zetten en doet ze er alles aan om haar geliefde te bevrijden. Dit lijkt te lukken. Het tweetal ziet zelfs kans om te vluchten, maar niet voor lang...

Aangezien het boek vanaf de eerste tot de laatste bladzijde spannend is, verklap ik verder niets over het verhaal. Dit moet je namelijk echt zelf ervaren. Liefhebbers van de psychologische en literaire thriller zullen hier echt van smullen. De recensent van La Sicilia heeft het prachtig omschreven. "De pen van Garlaschelli roept niet alleen een vertelling op, maar bovenal een ervaring. Een ervaring vol verwarring, afschuw en ontsteltenis. Niets had op een andere manier gezegd kunnen worden." Wat dat betreft ben ik het helemaal met deze persoon eens. Barbara Garlaschelli weet de lezer met haar teksten echt vast te houden. Dit boek wil je niet meer wegleggen. Je wil weten wat er met Amelia, Virginia en Dario gebeurt én wie wat heeft gedaan.


Zussen
Barbara Garlaschelli

191 bladzijden
Uitgeverij: Sirene
ISBN: 9789058314710