(Ver)Koop je huis optimaal!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het team achter het tv-programma de TV Makelaar wil met dit boek het proces van het kopen en verkopen van een huis inzichtelijk maken door zo veel mogelijk adviezen te geven. Het hele traject wordt in dit boek doorlopen: van de oriëntatiefase tot het daadwerkelijke bezichtigen en onderhandelen over de prijs. Verder wordt er van alles vertelt over de keuze tussen kopen of huren en bestaande of nieuwbouw. Wil je uiteindelijk juist weg uit je huidige woning dan is dit boek ook ideaal, want er staan ook handige verkooptips in de TV Makelaar.

Als ik het boek doorlees, zucht ik meteen: "Dit boek hadden we een aantal maanden geleden moeten hebben." Toen hebben we veel uren op internet doorgebracht , veel gepraat met mensen die al eens een huis hadden gekocht en gebeld met makelaars. Gelukkig staat er ook voor ons nog veel nuttige informatie in, bijvoorbeeld over belastingen, verzekeringen, kopersvereningen en de oplevering. En als we later dit huis willen verkopen, is de TV Makelaar ook het ideale naslagwerk.

De teksten zijn kort en bondig geschreven, daarnaast is de woordenlijst achterin het boek ook erg handig. Als de termen je even te veel worden, pak je gewoon dit boek er weer even bij. De interviews met oud-kandidaten zorgen ervoor dat het geen saaie kost wordt. Al vind ik het soms wel jammer dat er niet uitgebreider teruggeblikt wordt op de aflevering waarin de mensen voorkwamen.

Wat mij betreft zou dit boek verplichte kost mogen worden voor iedereen die een huis wil kopen. Wij bewaren dit boek in ieder geval goed voor het geval we na een aantal jaar toch op ons nieuwbouwhuis uitgekeken zijn!



TV makelaar

128 bladzijden
Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021515175