Eerste hulp bij liefdesverdriet

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als je hart gebroken is, kom je in een draaikolk van emoties terecht. En die vervelende periode lijkt nooit over te gaan. Toen journaliste Rhija Jansen leed aan een typisch geval van ludduvuduh zocht ze naar het hoe en wat van liefdesverdriet. Want hoe lang duurt dat verdorie? En hoe kun je er het beste mee omgaan? Nergens vond ze heldere antwoorden op haar vragen en dus besloot ze zelf een boekje te schrijven. Om daarmee vrouwen met een verbroken relatie in roerige tijden een hart onder de riem te steken.

Dat was een bijzonder nobel streven van Jansen! En met een ontzettend leuk resultaat. De toon van het boekje Eerste hulp bij liefdesverdriet is luchtig, openhartig en zelfs een beetje spottend. De toegankelijke stijl leest lekker snel weg en verraadt dat Jansen eerder schreef voor vrouwenbladen als de Yes en Celebrity.

Het boekje is ingedeeld in zeven overzichtelijke hoofdstukken, waarin alle ins en outs van het liefdesverdriet worden toegelicht. Want wat is het eigenlijk? En hoeveel soorten heb je? Hoelang duurt zoiets? En is er een verschil tussen het liefdesverdriet van een man en van een vrouw? Wat doe je met je ex? En hoe begin je weer opnieuw? Elk thema wordt vergezeld door de do's en don'ts en elk hoofdstuk wordt afgesloten door 'Je bent niet de enige...' Daarin vertellen BN-ers als Barry Atsma, Kelly, Jim de Groot en Viola Holt openhartig over hun ervaringen.

Eerste hulp bij liefdesverdriet is een ontzettend handig boekje voor wanneer je zelf last hebt van een gebroken hart. Maar ook als je gelukkig bent in de liefde zijn de teksten leuk om te lezen, en zeer herkenbaar. Het boekje komt echter het allerbest tot zijn recht als cadeautje voor die ene vriendin met hartpijn. Ze zal je er eeuwig dankbaar voor zijn!


Eerste hulp bij liefdesverdriet
R. Jansen

Uitgeverij: Spectrum
ISBN 9789027457073