Dolly Dots laten de 80's herleven in Groningen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
The Goodbye For Now Tour i

s de titel van de theatertour van Angela, Angela, Esther, Patty, Ria en Anita. De allerlaatste keer Dolly Dots? Het For Now laat ons nog even in de waan en wijst er misschien dat de Dots in de toekomst nog wel een keer de podia gaan veroveren. Maar dat is voor later, het gaat om het nu. De Dots hebben net in Groningen de aftrap gedaan voor hun theatertour, die hen langs verschillende plaatsen in Nederland zal brengen met ongetwijfeld goed gevulde zalen. Let the 80's come alive!

De Martiniplaza in Groningen is in ieder geval bijna vol. Heel veel enthousiaste fans uit alle hoeken van het land waren naar het - voor sommige verre - Groningen gekomen om hun Dots misschien wel voor een van de laatste keren live aan het werk te zien. De Dolly Dots waren in de jaren tachtig een ongekende hitmachine. Angela Groothuizen, Angela Kramers, Anita Heilker, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en Ria Brieffies scoorden in die tijd hit na hit. Bij ons in Nederland, maar ook internationaal. In de Martinihal komen ze natuurlijk allemaal aan bod: Boys, Radio, Love Me Just A Little Bit More en nog veel meer onvergetelijke Dots-klassiekers.

Het moet voor de Dots wel heel anders zijn om na het grote en sfeervolle Ahoy nu in een kille hal te staan, waar de akoestiek ook wel te wensen overlaat. Het lijkt allemaal niet te deren, want het publiek staat geen minuut stil op alle meezingers. Die brengen natuurlijk heel veel nostalgische herinneringen naar boven. De dames zelf hebben het ook helemaal naar hun zin. Het moet voor hen ook iedere keer weer een grote kick zijn om hun liedjes te delen met hun grote schare fans. Gezellig is het in ieder geval, om tussen al die fanaten te staan, waar ik er stiekem zelf ook wel een van ben. Lekker meedeinen en dansen op de wijsjes van weleer.

Bij sommige nummers worden delen van de oude choreografie gebruikt, dat maakt het extra herkenbaar. Laat het duidelijk zijn: De Dots vlammen nog steeds en zijn helemaal niet toe aan hun pensioen!

De komende tijd toeren de Dolly Dots door Nederland met hun Goodbye For Now theatertour. Op zaterdag 10 mei staan ze in het Beursgebouw in Eindhoven, op zaterdag 17 mei in de Americahal in Arnhem, op zaterdag 24 mei in De Vechtsebanen in Utrecht, op zaterdag 31 mei in Ijsbaan de Meent in Alkmaar en zaterdag 7 juni in de Rijnhal in Arnhem.