WIN: Een gesigneerd album van 'Alderliefste'!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Samenwerkingen met topartiesten als Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw leveren de band twee top tien hits op: Vivre en Une Belle Histoire. De band verschijnt bij diverse televisie- en radioprogramma's, waaronder Ivo Niehe's TV show, Mooi! Weer de Leeuw, Evers Staat Op en bij Giel Beelen. Ze weten zelfs tweemaal de Paradeplaat binnen te halen bij Radio 2.

Twee zomertournees door Frankrijk volgen vervolgens snel en steeds meer festivals weten de band te vinden, waaronder de Bevrijdingsfestivals en Rigter Live. Het hoogtepunt voor de band tot nu toe was zonder twijfel de reeks van vijf gastoptredens voor dertig duizend man in een uitverkocht Gelredome tijdens Paul de Leeuw's Symphonica in Rosso.

De eerste single Vogelvrij (L'oiseau) is een duet met Jacques Poels van Rowwen Hèze. Drummer Luc ontmoette hem in contemplatieve staat tijdens een Limburgse vakantie, waarna Jack dit liedje voorstelde om samen op te nemen als zijnde pure nostalgie - het voorbijgaan van mooie en minder mooie dingen - gesymboliseerd door een wegvliegende vogel. De rauwe spreek-zangstem van Poels contrasteert mooi met Gerard's Franse troostvolle lyriek, gedragen door Cor Bakker's fluwelen pianospel.

Het album werd over een gespreide periode van anderhalf jaar opgenomen, waarin Gerard nog een bijna compleet afscheid moest nemen van zijn baan als verslavingsarts. Een functie die hem overigens onlangs nog als deskundige in BNN's Nationale Spuiten en Slikkentest neerzette.

Het tweede album met 'Powerchansons' wordt door de band een technische en muzikale vooruitgang genoemd: wijzer en ouder, worden de studio-opnames én de Franse taal beter geworden.

Kijk voor meer informatie op: www.alderliefste.nl


WIN!

Vrouw.nl mag vijf gesigneerde albums weggeven. Geef, om kans te maken op deze muzikale prijs van eigen bodem, het goede antwoord op de volgende vraag:

In welk jaar is de band Alderliefste opgericht?

Mail je antwoord naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Alderliefste" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot maandag 26 mei 09.00 uur.