Into the wild

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Chris slaagt, met vele tienen op zijn lijst, voor zijn high school diploma en heeft een prachtige toekomst voor zich. Alle universiteiten willen hem hebben en zijn materialistische ouders zien het helemaal zitten. Hun zoon gaat een groot succes worden. Maar dan horen ze een tijd niets van hem. Niet vreemd, hij is altijd al op zichzelf. Maar zelfs zijn zusje weet niet waar hij is. Pa en ma gaan op zoek en dan blijkt dat Chris verdwenen is. Hij stortte 24.000 dollar, al zijn spaargeld, op de rekening van Oxfam Novib en zijn aftandse auto wordt verlaten in de woestijn gevonden.

Chris is ondertussen al mijlen ver weg. Hij noemt zichzelf voortaan Alexander Supertramp en werkt als hij geld nodig heeft. Hij is zielsgelukkig zonder bezit en knellende relaties. Op zijn trip ontmoet hij allerlei mensen en die hebben elk één ding gemeen. Hij raakt hen tot diep in hun ziel. Voor het hippiestel is hij de verloren zoon, een broer voor Wayne, waar hij tijdelijk werkt, een grote liefde voor de 16-jarige Tracey en een kleinzoon voor de eenzame bejaarde Ron (een prachtige rol van Hal Holbrook). Maar Chris bindt zich aan niemand. Zijn ultieme droom is alleen in Alaska wonen, zonder aardse bezittingen, geld of gezelschap. Terwijl Chris Alaska bereikt, beseffen zijn ouders dat hij niet gevonden wil worden.


Afbeelding verwijderd door redactie

Volledig afgesloten van de wereld, speelt Chris met zijn leven en hij vindt het ultieme geluk op de bergen, in de rivier, bij de elanden en tussen de bloemen. Een oude verlaten bus doet dienst als huis. Tot hij beseft dat geluk geweldig is, maar niet als je het niet kunt delen. Hij wil naar Tracey en naar huis! Maar dan slaat het noodlot toe. Juist als hij niet meer alleen in Alaska wíl zijn, blijkt hij te zijn ingesloten door snel stromende rivieren. Hij maakt een fatale vergissing.

Tijdens zijn reis en verblijf in Alaska hield Chris een dagboek bij en zijn avonturen bleven niet onopgemerkt. Zoals dat in Amerika te verwachten viel, verscheen er na zijn dood een boek. Acteur en regisseur Sean Penn kocht naar aanleiding daarvan meteen de filmrechten. Hij moest echter nog tien jaar wachten voor hij van de ouders toestemming kreeg het leven van Chris te verfilmen. Zij komen er niet al te best vanaf en dat toegeven, kost heldenmoed.

Afbeelding verwijderd door redactie

Eindelijk kan de hele wereld het verhaal van Chris' levensreis meemaken. Met fantastische natuurbeelden, een geweldige hoofdrolspeler (de jonge Emile Hirsch) en veel om over na te denken. Het feit dat deze film is genomineerd voor meerdere Oscars en al talloze andere prijzen in de wacht sleepte is niet vreemd. Hij maakt indruk!

Afbeelding verwijderd door redactie

Into the wild
Met Emile Hirsch, Vince Vaughn, Hal Holbrook e.a.
Adviesleeftijd: 12 jaar
www.intothewild.com
Vanaf 24 april in de bioscoop