Prima debuut voor Good Things End

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Good Things End, afkomstig uit het Gelderse Klarenbeek, bestaat uit de drie broers Iwan, Cyriel en Dave en zus Colette Schiphorst. Sinds 2004 spelen de vier samen in de coverband Sced, wat voor Colette vooral een manier is om van haar podiumvrees af te komen. Hoewel Sced een coverband is, schrijven de bandleden ook eigen nummers. Een demo van het nummer I know komt terecht bij TMF en spontaan wordt de band opgenomen in de TMF Kweekvijver, een project voor nieuw talent. Ook radiozender 3FM ziet het zitten in de familie, want ze worden uitgeroepen tot Serious Talent en I know wordt de Megahit. De bandnaam wordt veranderd in Good Things End (GTE).

Het laatste jaar zijn de bandleden, samen met producer Oscar Holleman - die ook heeft gewerkt met Krezip en Within Temptation - druk bezig om nieuw materiaal te schrijven. Bovendien wordt er veel opgetreden door het hele land en op festivals. Nu is er dan Out of nowhere, waarmee GTE zijn muzikale weg heeft gevonden. Het album wordt stevig geopend met Trust, dat lekker in het gehoor ligt. Dat geldt ook voor Right or wrong, dat in aanloop naar de release van het album als single is verschenen. De eerste single I know zullen velen al kennen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Wat opvalt, is dat de stem van zangeres Colette mij erg doet denken aan Amy Lee, de frontvrouw van Evanescence. Vooral in rustige nummers als End of story, My salvation en Still believe komt dat duidelijk naar voren. Hier en daar zijn er in de muziek ook wel invloeden te herkennen van Within Tempation. Maar over het algemeen kun je wel merken dat GTE een eigen stijl probeert te ontwikkelen, die herkenbaar is naar het publiek toe. Het album wordt afgesloten met het pop/rocknummer Waiting for that day, dat op zich ook wel als single gebruikt zou kunnen worden. Al met al is Out of nowhere een prima debuut voor de broers en zus Schiphorst, die als Good Things End zeker de potentie hebben om naar een hoger niveau te groeien.

Wil je trouwens weten hoe het er rond de albumrelease aan toe gaat binnen de band? Lees dan binnenkort ook het weblog dat Colette een maand lang voor Vrouw.nl zal bijhouden. Elke week houdt ze je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.


Out of nowhere
Good Things End
Label: Pummel Records/CNR Entertainment