In Dubio

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ondertussen wordt fotograaf Thomas, een aantrekkelijke krullenbol met een aanstekelijke lach, verdacht van betrokkenheid bij het verdwijnen van zijn vrouw. Die is al maanden kwijt, zonder een spoor achter te laten. De politie tast in het duister, maar weet vrijwel zeker dat Thomas met de zaak te maken heeft. Een mooie klus voor Joyce, om rustig mee te beginnen.

Joyce mengt zich in het leven van Thomas en overtreedt vrijwel meteen een belangrijke regel. Ze raakt persoonlijk betrokken en ontzettend verliefd op haar onderwerp. Ze is heilig overtuigd van zijn onschuld, maar na verloop van tijd stapelen de bewijzen zich op. Joyce kan en wil niet geloven dat haar Thomas echt een moordenaar is. De verwarde vrouw zoekt verwoed naar aanwijzingen dat ze hem wel kan vertrouwen, maar de feiten liegen er niet om. Dan wordt de beste vriendin van Thomas' vrouw dood aangetroffen en lijkt de strijd helemaal gestreden.

Eva Noorlander is het pseudoniem voor een in Amerika wonende, Nederlandse schrijfster die daadwerkelijk als undercoveragente werkzaam was. Omwille van haar activiteiten in het verleden kan ze haar echte naam niet bekend maken. Dat gegeven maakt In Dubio extra spannend. Eenmaal begonnen, raas je als lezer door het prettig geschreven boek. Het moet in één ruk uit en dat kost weinig moeite. De toegankelijke schrijfwijze, de korte hoofdstukken en de heldere verhaallijn zorgen voor een paar aangename uren. Eva Noorlander mag meer boeken schrijven! Graag zelfs!



In Dubio
Eva Noorlander
224 bladzijden
Uitgeverij Lebowski
ISBN 9789048800667