Cherie Blairs eigen woorden

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Als advocaat bereikte Cherie Blair, de echtgenote van de Britse ex-premier Tony Blair, al op jonge leeftijd de top van haar vakgebied. Hiermee was zij de eerste vrouw van een Britse premier met een eigen carrière. Toen hij samen met haar en de kinderen op Downing Street 10 ging wonen, vond Cherie als zijn vrouw een nieuwe, uitdagende rol in de schijnwerpers. Ze vertelt uitgebreid over hoe ze deze rol kon combineren met een leven als hardwerkende moeder en carrièrevrouw.

Ook haar eenvoudige, onconventionele jeugd in Liverpool, haar loopbaan als jurist, het moederschap van vier kinderen en alles wat met de politieke carrière van haar man te maken heeft, lezen we in haar autobiografie. Openhartig doet ze haar verhaal, waarbij ze ook nog eens geestig uit de hoek kan komen. Gelukkig maar, want dat maakt het lezen van deze pil een stuk aangenamer. Zo vertelt ze dat baby Leo, waarvan ze op haar 45ste nog zwanger werd, verwekt is op Balmoral. Uit gêne had ze geen voorbehoedsmiddelen durven meenemen naar het buitenverblijf van The Queen. Of de passage waarin ze vertelt over de toespraak die prins Charles in Hong Kong gaf. Opeens brak er een tropische stortbui los. "Hij stond recht voor me. Zijn witte tropische pak werd langzaam maar zeker doorzichtig, wat mij een interessant uitzicht bood op de toekomstige koning."

Maar het leukste vind ik toch de vele foto's die opgenomen zijn in deze autobiografie. De familieportretten zijn aandoenlijk. Wat ziet het gezin er toch gelukkig uit. De foto waarop Tony Blair in joggingpak gitaar speelt voor zijn zoontje vind ik de leukste. Gevolgd door de foto waarop de ex-premier met Leo op zijn rug door de kamer kruipt. Dat er kinderen wonen in het huis van de familie Blair is ook te zien aan de foto waarop we ontzettend veel rondslingerend speelgoed zien. En op de vijftigste verjaardag van Cherie speelt het echtpaar zelfs een liedje. Prachtig dat we dan deze momenten nu getuige mogen zijn.

Als je je dus niet kunt concentreren op dit lange verhaal, dan kun je altijd nog genieten van al die leuke foto's!


In mijn eigen woorden
Cherie Blair
432 bladzijden
Uitgeverij: Arena
ISBN: 9789089900166