Julia's laatste Tango?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In het eerste seizoen draaide Julia's Tango vooral om de vier vrouwen en hun bed & breakfast. We zagen hoe zij elkaar in Argentinië ontmoetten en de Casa startten. Seizoen twee gaat verder dan dat en is daardoor een stuk minder oppervlakkig te noemen. In dit vervolg krijgen de personages Julia (Kim Pieters), Marjolein (Peggy Vrijens), Pia (Tina de Bruin) en Jacqueline (Miryanna van Reeden) meer karakter. We duiken dieper in hun persoonlijke levens, waardoor ook hun geliefden uitgebreid aan het licht komen. Bij alle vier komt bovendien het privé-leven onder zware druk te staan. Daardoor komt niet alleen hun vriendschap in gevaar, maar ook de Casa.

Afbeelding verwijderd door redactie

Julia besluit zich volledig op de bed & breakfast te richten en voorgoed te breken met zowel haar oude liefde Bas (Michiel de Jong), als met de Argentijn Raúl (Antonio Birabent). Uiteraard gaat dit niet zonder slag of stoot, zeker niet als de overige meiden minder met de Casa bezig zijn en ze bovendien de mannen overal weer tegenkomt. Marjolein is stapelverliefd op Pieter (Frederik Blom) en geniet van elke dag. Totdat Pieters zus voor haar neus staat en zowel Marjoleins zelfvertrouwen, als relatie in onzekerheid brengt. Pia wil haar ongebonden leven terug en beëindigt het flirten met Diego. Maar al snel blijkt dat zij hem niet volledig uit haar leven kan bannen. Jacqueline, tot slot, krijgt te maken met een aantal flinke tegenslagen, die zowel haar relatie met Erik als die met haar vriendinnen niet veel goed doen.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Genoeg stof dus voor een boeiend tweede seizoen. Seizoen twee bewijst dat de makers hun draai gevonden hebben en een duidelijke visie op de serie hebben gekregen. Ook de actrices hebben hun personage gevonden en spelen met meer overtuiging. Als kijker word je veel meer gegrepen door het verhaal, dan in seizoen één het geval was. De geruchten gaan dat de serie stopt. Dat zou zonde zijn, want uit dit tweede seizoen blijkt dat er nog veel meer verhaal in de vier vriendinnen zit. Genieten dus met deze dvd-box van Julia's Tango. Slechts één minpuntje: de dvd bevat geen bonusmateriaal. Jammer, want het had me erg leuk geleken een kijkje achter de schermen in Buenos Aires te nemen.

Afbeelding verwijderd door redactie
Julia's Tango Seizoen 2
Tijd: 510 minuten (3 dvd's)
Uitgebracht door: Disky Entertainment
Adviesleeftijd: alle leeftijden