Scheldepop goede nieuwkomer in festivalland

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Met de realisatie van dit festival wordt een droom van Dimitry Kleijer en zijn vriendin Manon Koster werkelijkheid. "Wij bezoeken al jaren diverse festivals in binnen- en buitenland en zijn werkzaam geweest in de evenementenbranche. Het was dan ook altijd onze droom om een popfestival te organiseren. Toen we een jaar geleden in Zeeuws-Vlaanderen kwamen wonen, ontdekten we dat er echt weinig te doen was en hebben we het idee opgepakt. Dit hebben we gekoppeld aan het vijftigjarig bestaan van Sonora, de zaak van mijn vader. Na vele positieve reacties, van bijvoorbeeld de gemeente Terneuzen, is alles in een stroomversnelling gekomen," vertelt Manon Koster.

Waar het duo droomde van een eigen festival, realiseerden ze hiermee ook de droom van vele lokale bands. Zij krijgen de kans om van zich te laten horen op de Dow Talent Stage. Verder is er de XFM Dance stage, een 80's & 90's stage, de AM NL stage en de Dommelsch mainstage. Artiesten als Intwine, Beef, Marco V, Hans Dulfer, Jekyll & Hyde, George Baker en Van Katoen later allemaal van zich horen op zaterdag. Helaas vallen de ruim duizend bezoekers in het niet op het grote festivalterrein.

Tim (DI-RECT) rockt samen met Spike - Jacqueline (Krezip) gaat uit haar dak


Maar zondag revancheert Scheldepop zich goed. Met ruim vierduizend man die in het zonnetje genieten van optredens van Bluem, The Van Jets, Ben Liebrand, Wipneus en Pim, Nick en Simon, DI-RECT, Krezip en Harry Slinger. Voor een eerste keer is alles verbazend goed georganiseerd, alleen zijn er toch wel heel veel verschillende podia waar uit je kunt kiezen. Tijdens het optreden van bijvoorbeeld Krezip is het bij de andere podia uitgestorven, dat is natuurlijk erg jammer voor de artiesten die op dat moment ook spelen. Maar de organisatie leert hier zeker van en wil hier volgend jaar op in spelen.

Erg fijn aan dit festival is de gemoedelijke sfeer. Kinderen meenemen? Dat was geen enkel probleem. Na aanmelding via de website mochten kinderen onder de twaalf jaar zelfs gratis naar binnen. Zij konden zich vermaken in het Kinderdorp, met erkend personeel, terwijl de ouders van de muziek en een drankje genoten. Wat dat betreft echt een leuk uitje voor het gezin dat volgend jaar zeker niet op de agenda mag ontbreken!