Ugly Betty Het Boek: lekker bladeren

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In Ugly Betty, Het Boek lees je interviews met de cast en schrijvers. Je vindt een uitgebreid overzicht van de afleveringen tot nu toe, maar ook make-uptips, de tien belachelijkste opdrachten die Betty ooit heeft gekregen en inspiratietips voor de inrichting van je huis (met als voorbeeld huize Suarez).

Alle ins en outs over de serie en de fictieve achtergronden van de personages zijn terug te vinden in dit boek. Maar je leest ook een echt interview met America Ferrera, die de rol van Betty speelt. Zonder pruik, beugel, bril en afgrijselijke trui is ze een bloedmooie Latina. Elke draaidag transformeert ze in een klein uur tot 'Ugly Betty'. Het was een goede keuze van de auteur om tussen de over the top-artikelen serieuze interviews te zetten. Zo leer je ook de personen achter de andere personages kennen.

Het is een beetje een vreemd boek. Origineel, dat wel. Het idee om het Mode-magazine na te bootsen is leuk, maar je ontkomt er niet aan dat het toch echt een boek is. Dat maakt het enigszins verwarrend. Je bladert het wat door, zonder het echt van voren tot achter door te lezen, omdat er ook wel wat gebakken lucht tussen zit. Het is vooral een musthave voor echte Ugly Betty-fans. Het boek is helemaal in de stijl van de serie: overdreven, luchtig en komisch.

Afbeelding verwijderd door redactie
Ugly Betty
Ann Donahue
176 bladzijden
Truth & Dare
ISBN 9789049998851