Chicklit in de steigers

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Volgens de uitgever is het boek een 'tikkie brutaal, maar o zo vermakelijk'. Deze uitgave waarin de hoofdpersoon hilarische avonturen beleefd, zal op mijn lachspieren werken als ik hem mag geloven. We zullen zien, want op de achterflap lees ik ook dat deze auteur, naast chicklits, jeugdboeken schrijft.

Dat laatste valt me meteen op door het populaire taalgebruik, met woorden als dudes. Wat de verhaallijn betreft ontdek je later dat de hoofdpersonen ook allemaal begin twintig zijn. Een leeftijdscategorie waar ik zelf bij hoor, maar ik denk niet dat iedere lezer zich hier zo makkelijk in kan verplaatsen.

Ontzettend hilarisch wil ik het verhaal niet noemen. Zo treft hoofdpersonage Emma de Bie op een dag haar vriendje met een andere dame in bed aan. Dit betekent het einde van haar relatie, aangezien Emma Eric direct de deur wijst. Om het verleden voor eens en altijd achter zich te laten, besluit ze te verhuizen. Maar Emma blijkt niet de enige gedupeerde. Ook Thérèse, het meisje met wie ze haar partner betrapte, is finaal voor de gek gehouden door hem. Tegen alle verwachtingen in slaan de rivalen de handen ineen om samen hun leven weer op orde te krijgen.

In het boek komen regelmatig grappige situaties voor, maar naar mijn idee gaat de schrijfster steeds te snel weer verder. Natuurlijk lees je geen chicklits vanwege hun diepgang, maar een beetje meer had best gemogen. Nu staat het verhaal letterlijk nog in de steigers en mist het de precieze afwerking.

Liefde in de steigers
Liefde in de steigers
189 bladzijden
Uitgeverij:
Zomer & Keuning
ISBN: 9789059773158