Underdog redt de wereld!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De Amerikaanse tekenfilmserie Underdog ken ik niet. Waarschijnlijk kennen veel mensen in Nederland de serie niet, want die is hier nooit op televisie geweest. In Amerika was de serie echter een groot succes. En aangezien er tegenwoordig overal een remake van wordt gemaakt, hebben ze bij Disney besloten om ook hier een film met échte mensen van te maken.

De kwaadaardige Simon Bar Sinister (Peter Dinklage) wil graag de wereld veroveren en probeert een drankje uit te vinden waarmee hij superkrachten krijgt. Hij oefent op straathonden, die hij in zijn labarotium opsluit. Dan zorgt een ongeval ervoor dat de hond, Shoeshine, bijzondere superkrachten krijgt: hij wordt hoogbegaafd én hij kan praten. Shoeshine vlucht en wordt aangereden door een ex-politieagent (gespeeld door James Belushi) die hem meeneemt naar huis en aan zijn twaalfjarige zoon Jack (Alex Neuberger) geeft.


Jack ontdekt de superkrachten van zijn hond en samen ontwikkelen ze een alter ego voor Shoeshine: Underdog. En Underdog komt goed van pas wanneer hij zijn liefje 'Sweet' Polly Purebred en de burgers van Capitol City moet beschermen tegen de kwaadaardige Simon Bar Sinister.

Het verhaal biedt vele mogelijkheden, maar helaas worden ze geen van allen benut. Het is een vrij saaie film, die absoluut niet boeit. Ondanks dat er best goede acteurs in de film zitten, komen ze geen van allen uit de verf. Toch vermoed ik dat de film voor een jongere doelgroep heel leuk is. We zijn alleen verwend met de Disney-films die ook grapjes voor volwassenen hebben: die ontbreken echter in Underdog.



Underdog
Peter Dinklage
EAN: 8717418163730